Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 30886 tot 30890
Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: donderdag 30 mei 2013

Loonstijging China drukt winst EU-bedrijven

Uit de peiling komt naar voren dat 64 procent van de Europese bedrijven voor dit jaar in China een operationele winst verwacht te behalen. Vorig jaar was dat nog 73 procent van de ondernemingen. Het onderzoek werd gehouden onder ruim 550 Europese bedrijven die actief zijn in China.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 30 mei 2013

Hogere lonen China drijven kosten EU-bedrijven op

De winstgevendheid van Europese bedrijven die actief zijn in China staat onder druk door de stijgende arbeidskosten in het land. Dat blijkt uit een donderdag gepubliceerde peiling van de Europese Handelskamer in China onder zijn leden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 30 mei 2013

‘Binnenlandse consumptie, niet export, zal Japanse economie uit het slop halen’

Lars Christensen van de blog Macro Market Musings is verbaasd vast te stellen hoeveel commotie er rond Abenomics heerst. De politiek van monetaire verruiming zoals die de Japanse centrale bank wordt gevoerd heeft menigeen op het verkeerde been gezet.

De meeste waarnemers denken namelijk met enige mate van zekerheid te weten dat de zwakke Yen de Japanse export zal bevoordelen en zo een stroomstoot zal geven aan de economie. Exit deflatie, zo luidt dan de rest van het verhaal. Maar zal het zo wel lopen?

Bbp zal inderdaad groeien, maar op een andere manier ...

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 30 mei 2013

Merkel en Hollande overlegen over crisis

Bondskanselier Angela Merkel van Duitsland overlegt donderdag in Parijs met de Franse president François Hollande over de aanpak van de schuldencrisis en stimulering van de Europese economie.

Dat meldt de Duitse publieke omroep ARD. Vooral over de de aanpak van de schuldencrisis verschillen de twee leiders van mening. Hollande is tegen drastische bezuinigingen om de begroting weer op orde te krijgen. Hij wil de economie met overheidsinvesteringen uit het dal halen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 30 mei 2013

Spaanse economie blijft krimpen

De Spaanse economie is in het eerste kwartaal van dit jaar met 0,5 procent gekrompen in vergelijking met het voorgaande kwartaal. Dat blijkt uit definitieve cijfers van het Spaanse bureau voor de statistiek die donderdag naar buiten kwamen.

In het vierde kwartaal van 2012 kromp de op drie na grootste economie van de eurozone met 0,8 procent.