Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 30891 tot 30895
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 17 mei 2013

De man van 1.438%

Voor onze abonnees bezoeken we jaarlijks de aandeelhoudersvergadering (AV) van HAL Trust. Dit is een Nederlandse investeringsmaatschappij, die thans vooral in de brillenbranche en in de maritieme en energiesector is geïnvesteerd. Ze is in handen van één van Nederlands rijkste families, de familie van der Vorm.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 17 mei 2013

'Pas over 20 jaar weten we of stimuleren slim is'

De economie van de VS en Japan draait een stuk beter dan in Europa. Het is echter de vraag of het monetair stimuleren echt een goed idee is.

Dat zegt Hans de Geus op RTL Z. ‘’Het gaat beter met de Japanse economie, de nieuwe machine-orders stijgen en dat is een vooruitlopende indicator. Nieuwe machines gaan in de toekomst tot productie leiden.’’ ‘’Het lijkt erop dat ‘Abenomics’ werkt. Bij ‘Abenomics’ laat de Japanse regering de centrale bank obligaties en aandelen opkopen zodat banken hopelijk geld in de echte economie steken. Er vindt echter ok Japanse stimulering plaats, dat is dus een wat ander verhaal dan in de VS’’, aldus De Geus.

Bron: zonne-energiegids.nl
Geplaatst: vrijdag 17 mei 2013

China boos om importheffing zonnepanelen

De regering van China heeft de EU gewaarschuwd voor de importheffing van Chinese zonnepanelen. De Europese Commissie wil een heffing op de panelen nadat ze massaal werden gedumpt op de Europese markt. De heffing zal liggen tussen de 37 en 68 procent. China zegt dat ze met deze regeling een doos van Pandora openen, wat schadelijke gevolgen heeft voor de groei van de zonne-energie markt en de handel tussen China en de EU.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 17 mei 2013

Ook inval bij Suiker Unie om prijsafspraken

De Europese Commissie heeft afgelopen maand invallen gedaan bij kantoren van Suiker Unie en moederbedrijf Cosun wegens vermeende prijsafspraken met andere Europese suikerproducenten.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 17 mei 2013

Socialismo o muerte: Venezuela zit zonder toiletpapier

Sinds Chavez-protégé Nicolas Maduro vorige maand nipt de verkiezingen won, is de veelgeplaagde economie in het Latijns-Amerikaanse land er enkel nog verslechterd. Naast de meest elementaire basisproducten zoals melk, boter, koffie en tandpasta moeilijk te vinden zijn, blijkt nu ook een chronisch tekort aan... toiletpapier.