Nieuws / Artikelen met het woord

58138 artikelen gevonden. Artikel 30901 tot 30905
Bron: metronieuws.nl
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

Volop vacatures, maar jeugd wil banen niet

In bepaalde sectoren bestaat ondanks de crisis nog een steeds een groot aantal vacatures. In de sectoren techniek en chemie is nog steeds volop werk. Toch kiezen jongeren niet voor deze beroepen (zie analyse) en moeten werknemers in het buitenland worden geworven. Uit de laatste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat er 97 duizend vacatures openstaan. In bepaalde sectoren dreigt in de komende jaren een groot tekort ontstaan. In 2015 zullen er tienduizend vrachtwagenchauffeurs nodig zijn om het gat dat door de vergrijzing valt op te vangen. “En dat tekort loopt in de jaren erna nog op tot vijftigduizend”, zegt een woordvoerder van Transport en Logistiek Nederland. De organisatie is een campagne gestart om vrachtwagenchauffeurs te werven. “Binnen nu en twee jaar ontstaan in de transportsector erg veel vacatures. We willen voorkomen dat we straks zonder chauffeurs zitten.”

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

Dit is waarom inflatie er (nog) niet komt

De goudprijs wordt altijd gekoppeld aan de geldcreatie door de Federal Reserve. Het is voor vele dan ook een verrassing dat de goudprijs corrigeerde nadat QE 3 (infinity) werd aangekondigd en dat het inflatieniveau omlaag is gegaan. Maar inflatie is vooral afhankelijk van de geldhoeveelheid terwijl de Fed enkele de monetaire basis kan beïnvloeden.

De geldhoeveelheid is de hoeveelheid geld die in de economie terecht komt. Het geld dat de Fed creëert door middel van quantitative easing is de monetaire basis. Door QE verschaft de Fed goedkoop geld aan de banken. Als die banken dit geld niet uitlenen, verhoogt de geldhoeveelheid niet. Aangezien de geldhoeveelheid niet verhoogt, is er ook niet meer geld dat eenzelfde aantal goeden najaagt en blijft inflatie in toom.

Het mooiste meisje aan de bar

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

US Mint draait op volle toeren, vraag naar goudmunten blijft uitzonderlijk hoog

Bijna twee maanden na de sterke sell-off in de goudprijs blijft de vraag naar gouden munten in de Verenigde Staten uitzonderlijk hoog. Vorig jaar verkocht de U.S. Mint 35 miljoen munten, dit jaar is ze op weg naar een verkoop van 45 miljoen munten. De monetaire onzekerheid heeft er zelfs voor gezorgd dat er terug vraag is naar platina munten, aldus Reuters...

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

US Mint verkoopt nog steeds ongekend veel goud en zilver

Richard Peterson van de US Mint zei in een interview met Reuters dat de vraag naar gouden en zilveren munten nog steeds ongekend groot is. Het munthuis heeft de productie opgevoerd en maakt overuren om de markt te bedienen. De prijsdaling van goud heeft de vraag naar het metaal explosief doen stijgen. Vanaf volgend jaar wil de US Mint ook weer platina munten gaan aanbieden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

Koers Tesla kan 109 dollar aantikken

Tesla heeft zijn voor- en tegenstanders, maar investeerders die de aandelen tijdig oppakten zullen zich die beslissing zeker niet hebben beklaagd. Het aandeel heeft zich alleszins spraakmakend gedragen, op de Amerikaanse websites worden er ganse debatten aan gewijd.

Adam Jonas van Morgan Stanley heeft zich eveneens in de ring gegooid, hij schaart zich zonder blikken of blozen in het kamp van de optimisten. Zijn target voor Tesla bedraagt 109 Dollar en dat is niet eens zo hoog gegrepen aangezien de jaarpiek boven 114 Dollar ligt.

Waardering op basis van de discounted cash flow