Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 30901 tot 30905
Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 25 mei 2013

Geen onderzoek justitie tegen Christine Lagarde

Justitie in Frankrijk heeft besloten geen formeel onderzoek in te stellen tegen Christine Lagarde. Dit zei de IMF-topvrouw zelf vrijdagavond na een lang verhoor tegen wachtende journalisten.

Bron: dewereldmorgen.be
Geplaatst: zaterdag 25 mei 2013

Dubai, slavernijparadijs van de 21ste eeuw

door Leonie Hogervorst Dubai, slavernijparadijs van de 21ste eeuw

In Dubai is alles in de overtreffende trap: het hoogste gebouw, de meest luxueuze hotels en de grootste winkelcentra. Luxe en rijkdom lijken er binnen handbereik, althans voor de Emirati en Westerse expats – niet voor de honderdduizenden arbeidsmigranten die de stad telt. Een staking bij bouwbedrijf Arabtec werd maandag met behulp van beveiliging beëindigd. Maar daar blijft het niet bij: de stakers worden grofweg uit Dubai gedeporteerd.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 24 mei 2013

Procter & Gamble houdt Dow Jones overeind

De aandelenbeurzen op Wall Street stonden vrijdag overwegend op een klein verlies. Beleggers proberen hun strategie te bepalen, nu de aantrekkende economie het einde van het stimuleringsbeleid van de Federal Reserve mogelijk dichterbij brengt. Een bestuurswissel bij Procter & Gamble hield de verliezen van de hoofdgraadmeters beperkt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 24 mei 2013

Kijk op de week (Japan: game over?)

Dag trouwe “Kijk op de week” lezers.

In het begin van de week was er geen vuiltje aan de Japanse lucht. Het leek er zelfs op dat het zogenaamde Abenomics verrassend genoeg een positieve uitwerking ging krijgen.

Bron: deutsche-wirtschafts-nachrichten.de
Geplaatst: vrijdag 24 mei 2013

EU wil belastingwetgeving voor USA-bedrijven(die in Europa aktief zijn)

Die EU will Großunternehmen wie Google, Apple und Starbucks zur Kasse bitten. Künftig sollen diese ihre Einnahmen und ihre Steuerabgaben für jedes Land einzeln offen legen. Angesichts der Tricks, mit denen diese Unternehmen Steuern in Europa umgehen, eine lukrative Einnahmequelle für die EU.