Nieuws / Artikelen met het woord

58155 artikelen gevonden. Artikel 30906 tot 30910
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

Roubini ziet nog 2 jaar van QE, is redelijk positief voor Japan

Nouriel Roubini, chairman van Roubini Global Economics, was in de afgelopen dagen weer opvallend vaak in het nieuws. In een interview met CNBC had Roubini weinig goede woorden over voor de situatie waarin de economie in de U.S. zich momenteel bevindt.

De economische groei is op zijn zachtst gezegd lusteloos. De meest recente macrodata suggereren dat het groeitempo bovendien niet versnelt en dat de inflatie zelfs in een dalende trend is beland. Van een hoopgevende situatie kan bezwaarlijk worden gesproken en de Fed weet dat ook.

Amerikaanse centrale bank zal heel behoedzaam te werk moeten gaan

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

Het gaat de verkeerde richting uit met de Europese Unie

Angela Merkel, Herman Van Rompuy © European UnionEen meerderheid van de Europeanen is van mening dat de Europese Unie de verkeerde richting uitgaat. Dat blijkt uit een rapport van het onderzoeksbureau Gallup in Duitsland, Frankrijk, Polen, Denemarken, Nederland en Groot-Grittannië. Indien de politici er niet in slagen om het vertrouwen in het Europese project te herstellen, dreigt het huidige Europese leiderschap volgens Gallup bij de volgende verkiezing door de kiezers afgestraft te worden. Er wordt daarbij gewag gemaakt van een groeiende afstand tussen de Europese burgers en hun instellingen.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

Het spaargeld is nergens meer veilig

De redding van Cyprus wordt de internationale blauwdruk voor de redding van een bank(sector). Het is gedaan met de belastingbetaler te laten opdraaien voor de fouten van een bank. De Bank of International Settlements (BIS) heeft haar plan klaar waarbij het spaargeld boven het garantiestelsel zondermeer ten prooi zal vallen aan de redding van een bank.

Het voorproefje van dit nieuwe 'bail-in' model was de redding van de Nederlandse SNS bank, waarbij obligatiehouders en vermogende spaarders geld hun claim op de bank verloren. Later paste Dijsselbloem in zijn rol als voorzitter van de Eurogroep hetzelfde systeem toe in Cyprus. Met vallen en opstaan werd dit model goed gekeurd en ondertussen is de storm van kritiek al lang gaan liggen.

Bevolking draait alsnog op

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

Kleine belegger blijft positief, ondanks goudcrash

Heeft de grote smash van het goud de investeerders op de vlucht gejaagd? Sommigen zullen misschien even het zweet van het voorhoofd moeten vegen, het waren immers spannende dagen in het midden van de maand april, maar van een massale uittocht is zeker geen sprake.

De kleine investeerders blijven in de U.S. positief voor het goud en dit ondanks een scherpe terugval in de vraag. Dat positivisme blijkt onmiskenbaar uit een rondvraag die werd gegaan door BullionVault, een bekend online trading platform voor goud en zilver.

BullionVault Gold Index staat nog altijd boven 50

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 6 juni 2013

Beleggers enthousiast over platina

Beleggers verkochten massaal hun posities in ETF's die goud of zilver aanhouden. Tegelijkertijd waren steeds meer beleggers enthousiast geworden over platina. Alleen in de afgelopen twee weken steeg de marktwaarde van een platinafonds van ETF Securities met bijna 20%.