EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
30
kliks
29
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
26
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 30916 tot 30920
Geplaatst op: donderdag 13 juni 2013

Banken zijn gezonder, maar omstandigheden zijn moeilijker

De situatie van de Belgische banken is het voorbije jaar verbeterd op het vlak van liquiditeit en solvabiliteit. De meeste hebben ook hun herstructurering bijna afgerond. Maar daartegenover staat dat de marktomstandigheden minder gunstig zijn: er zijn de lage rente en lage economische groei en die zetten de rendabiliteit onder druk. Dat bleek vandaag uit het jaarrapport van de Nationale Bank over financiële stabiliteit. Gouverneur Luc Coene riep dan ook op tot "blijvende waakzaamheid".

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: donderdag 13 juni 2013

Aantal achterstallige rekeningen neemt toe: 1 wordt betaald, 2 blijven er liggen

De Belgische gerechtsdeurwaarders merken bij hun werk dat de crisis ertoe heeft geleid dat tegenwoordig veel burgers kampen met kleine schulden. "Het gaat dan bijvoorbeeld om parkeerboetes of rekeningen van energieleveranciers, kleine bedragen die eigenlijk zinnig gesproken geen procedure waard zijn", zegt Ivo Goeyens, voorzitter van de Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders (NKGB).

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: donderdag 13 juni 2013

Kan Bernanke een meltdown op de obligatiemarkt vermijden?

De laatste weken hebben ons een idee gegeven wat er op de financiële markten kan gebeuren eens de Federal Reserve effectief zijn aankoopprogramma begint te verlagen. De rentevoeten beginnen te stijgen en de volatiliteit op de aandelenbeurzen neemt toe. Ook merken we de impact op activa buiten de Verenigde Staten, aldus Bloomberg...

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 13 juni 2013

Banken in de eurozone plooien bijna helemaal terug op het binnenland

Banken in de eurozone hebben zich in de voorbije crisisjaren bijna helemaal teruggeplooid op het binnenland. De integratie van de obligatiemarkten in het economisch blok bevindt zich nu op een lager niveau dan net voor de invoering van de euro: slechts 22,1% van de totale holdings van overheids- en bedrijfsobligaties hoorden in het eerste kwartaal van dit jaar toe aan bedrijven en overheden van andere landen in de eurozone. In 2006 was dat nog meer dan 40%.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: donderdag 13 juni 2013

Griekse werkloosheid blijft stijgen

De werkloosheid in Griekenland heeft in het eerste kwartaal nog maar eens een nieuwe recordhoogte bereikt. De werkloosheidsgraad bereikte 27,4 procent, tegen 26 procent in het laatste kwartaal van vorig jaar, zo heeft het Griekse bureau voor de statistiek vandaag meegedeeld.

Lees verder op HLN.be

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs