Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 30921 tot 30925
Bron: turks.nl
Geplaatst: vrijdag 17 mei 2013

EU: Turkije moet Cyprus redden

Steeds meer EU-ambtenaren zien de hereniging tussen Noord en Zuid-Cyprus als de beste uitweg voor de economische ellende in het Griekse deel van het eiland.

Bron: gewoon-nieuws.nl
Geplaatst: vrijdag 17 mei 2013

Amerikaanse overheid blokkeert Bitcoin rekening

De Amerikaanse betaaldienst Dwolla mag op last van het Department of Homeland Security geen betalingen meer verrichten aan het Amerikaanse account van Mt. Gox, verreweg de grootste Bitcoin-exchange. Het is onduidelijk waarom het gerechtelijk bevel is uitgevaardigd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 17 mei 2013

Peter Schiff: ‘Goud gaat hoger door Japanse crisis’

Peter Schiff liet er geen misverstand over bestaan op CNBC: Japan is een doodlopende straat ingeslagen met haar monetair beleid. De Japanse crisis is nog maar net begonnen, want een potentiële hyperinflatoire nachtmerrie loert om de hoek.

Bron:
Geplaatst: vrijdag 17 mei 2013

Beleggers stappen uit goud-ETF's en kopen meer fysiek goud

WGC: Beleggers stappen uit goud-ETF's en kopen fysiek goud

De World Gold Council (WGC) heeft vandaag haar kwartaalbericht over de wereldwijde goudmarkt naar buiten gebracht. In dit rapport licht de WGC de laatste ontwikkelingen in de fysieke goudmarkt toe. Zo blijkt dat de vraag naar gouden juwelen in het eerste kwartaal van dit jaar ruim 10% hoger lag dan in het vierde kwartaal van vorig jaar en dat centrale banken voor het negende kwartaal op rij goud gekocht hebben. Een andere opvallende ontwikkeling is de daling van het aanbod van sloopgoud. Het afgelopen kwartaal was het vierde kwartaal op rij waarin er minder 'oud goud' werd aangeboden. Volgens de WGC hangt dat meer samen met het opdrogen van aanbod dan met de ontwikkeling van de goudprijs.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: donderdag 16 mei 2013

Beleggers stappen uit goud-ETF's en kopen meer fysiek goud

Er vindt een kentering plaats in de goudmarkt. Het laatste rapport van de World Gold Council laat namelijk zien dat goud-ETF's voor het eerst gekrompen zijn! Niet langer willen beleggers een papieren claim, maar fysiek goud vasthouden. De vraag naar beleggingsgoud nam in het eerste kwartaal van dit jaar opnieuw toe. We vragen ons af wat het tweede kwartaal gaat brengen, gezien de grote vraag naar fysiek metaal in de maand april.