Nieuws / Artikelen met het woord

57848 artikelen gevonden. Artikel 3096 tot 3100
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 1 februari 2017

De superrijken bereiden zich voor op het einde van de wereld

‘Preppers’, zo noemen ze in de Verenigde Staten mensen die zich voorbereiden op het einde van de wereld. En ‘preppers’ zijn er steeds meer. De onzekerheid die er heerst in de wereld zorgt ervoor dat de superrijken zich steeds meer voorbereiden. Operaties, geld verstoppen, land of huizen in het buitenland kopen als toevluchtsoord, … er worden zelfs vergaderingen georganiseerd om van elkaar te leren. Weten de superrijken iets dat wij niet weten?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 1 februari 2017

4 financiële gewoontes van uiterst succesvolle mensen

Afhankelijk van wie je bent, zullen jouw gewoontes je maken of kapot maken. We worden wat we herhaaldelijk doen. (Stephen Covey) Gewoontes zijn ontzettend belangrijk. Het zorgt ervoor dat we iets doen zonder dat we er bij stil staan. Rijk worden begint dan ook met enkele gewoontes om rijker te worden en niet armer.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 1 februari 2017

Jim Rogers: ‘Verkoop je aandelen wanneer Trump echt een handelsoorlog begint’

Jim Rogers is al een van de veteranen op de beursvloer. Hij was al decennia lang getuige van allerhande economische veranderingen, crisissen en periodes van hoge groei. De man weet dus het een en ander over de economie en het effect op de financiële markten. Een handelsoorlog, waar Trump naar neigt, is echter nefast voor beide.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 1 februari 2017

Goldman Sachs: ‘Hard Brexit is cadeau voor rest van de EU’

Een harde brexit zal buitenlandse steden de mogelijkheid bieden de rol van Europese financieel centrum van Londen over te nemen. Dat heeft Lloyd Blankfein, topman van de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs tegen de Britse premier Theresa May gezegd.

Tijdens een onderling gesprek op het World Economic Forum in Davos zou Blankfein hebben gewaarschuwd dat andere Europese financiële centra geen enkele hindernis zouden ervaren om zich als een concurrent van Londen te manifesteren.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 31 januari 2017

Iran wil dollar vervangen door euro

Iran wil in haar economische rapportages de dollar vervangen door de euro, zo maakte de gouverneur van de Iraanse centrale bank afgelopen weekend bekend. Volgens gouverneur Valiollah Seif is het voor de centrale bank nog steeds lastig om in dollars te handelen, ook nu de economische sancties opgeheven zijn. Ook handelt het land tegenwoordig veel meer in euro’s dan in Amerikaanse dollars, waardoor de keuze voor de dollar als rekeneenheid niet meer zo vanzelfsprekend is.