Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 3096 tot 3100
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 20 december 2016

Banken erkennen noodzaak aan een snelle digitalisering

De banken zijn ervan overtuigd dat een digitalisering van klantenservices noodzakelijk is voor hun overlevingskansen. Dat blijkt uit een onderzoek van Finextra Research en Connective bij meer dan honderd executives van bankinstellingen in nagenoeg dertig landen.

Vastgesteld werd 54 procent van de ondervraagden toegeeft ervan overtuigd te zijn dat de klantendiensten moeten worden gedigitaliseerd om te vermijden dat hun instelling marktaandeel zou verliezen tegenover specifieke fintech-bedrijven en uiterlijk over drie jaar uit de markt zou zijn geconcurreerd. Nog eens 27 procent stelde die visie gedeeltelijk te delen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 20 december 2016

De komende maanden worden cruciaal voor de goudprijs

De verkoopgolf op de goudmarkt is de laatste maanden zo krachtig geweest, dat de nieuwe uptrend gekraakt werd in de voorbije week. Momenteel zit goud terug in de neutrale zone. Dit betekent dat de trend onbepaald is, waardoor het volgende momentum opwaarts, maar ook neerwaarts kan worden.

Dit kan natuurlijk implicaties krijgen voor goud in de komende maanden en jaren. De vraag die iedere goudbelegger vandaag heeft: was dit een eerste correctie binnen de nieuwe stierenmarkt, of was dit een zogenaamde ‘bull trap’?

Om hier een zinvol antwoord op te formuleren, is het goed om eens een stap terug te zetten en diverse episodes te analyseren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 19 december 2016

Goud: grootste turnaround kandidaat voor 2017

Henry To is een beleggingsadviseur bij CB Capital Partners. Ieder jaar presenteert hij de grootste turnaroud kandidaten voor het volgende jaar. Zijn 3 voorspellingen voor 2016 stegen 21%, 42% en 99%. Voor 2017 heeft hij maar 1 kandidaat: goud.

To is een trader met meer dan 20 jaar ervaring. Zijn ervaring leerde hem dat het beter is om een dalend aandeel te shorten dan om een stijgend aandeel te kopen. Dat komt omdat dalingen snel en hevig zijn terwijl stijgingen lang en gemoedelijk gaan. Maar de snelle en hevige dalingen stoppen ooit … en dan ontstaan interessante turnaround verhalen.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 19 december 2016

Wie gewoon rijk is kan zich steeds makkelijker als een miljardair voordoen

Terwijl over de hele wereld een toenemende kloof tussen arm en rijk moet worden vastgesteld, kan bij de hoogste vermogens een andere trend worden opgemerkt en wordt de toegang tot de levensstijl van de miljardair gemakkelijker.

Dat heeft het magazine The Economist gemeld. Opmerkelijk genoeg kan het fenomeen kan volgens het magazine in grote mate worden toegeschreven aan dezelfde technologieën die door de gewone bevolking ook worden gebruikt om auto’s en vakantiebestemmingen te delen.

Zelfs exclusieve financiële diensten hebben alternatieve services ontwikkeld die voor een groter aantal – weliswaar nog steeds vermogende – gebruikers toegankelijk zijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 19 december 2016

Spaanse ambtenaar gaat 6 jaar niet naar zijn werk, en niemand die iets merkt

Show up, don’t show off – het is een bekend gezegde waar succesvolle miljonairs graag mee pronken. Maar dat geldt niet voor Joaquín García. Deze Spaanse ambtenaar ging 6 jaar niet naar zijn werk zonder dat iemand iets in de gaten had.

Het was pas toen García gehuldigd zou worden voor 2 decennia trouwe dienst dat ze merkten dat hij al jaren niet meer op zijn kantoor was geweest en dat hij geen werk meer had gedaan. Na onderzoek was de ambtenaar al 6 jaar niet meer op zijn kantoor geweest.