Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 30951 tot 30955
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 16 mei 2013

'Staatsobligaties grootste zeepbel 2013'

Staatsobligaties, dat is dé zeepbel van dit jaar. Dat zegt Jaap van Duijn, voormalig topman van Robeco, in het RTL Z Beurspel.

"De rentes zijn zo ontzettend laag, dat je nauwelijks rendement maakt. Er hoeft maar iets te gebeuren of je hebt verlies. Het enige dat je kan helpen is een Japan-scenario, maar dat zie ik niet gebeuren."

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 16 mei 2013

Aantal werklozen in NL stijgt naar 650.000

De Nederlandse werkloosheidspercentage is in april 2013 verder opgelopen en kwam uit op 8,2%. Dat komt in aantallen neer op zo’n 650.000 Nederlanders. In de afgelopen drie maanden kwamen er gemiddeld 19.000 werklozen per maand bij. De werkloosheids onder mannen stijgt sneller dan onder vrouwen. Er kwamen per maand gemiddeld 13.000 werkloze mannen bij 7.000 vrouwen.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 16 mei 2013

Steeds meer jongeren onder de armoedegrens

In België leefden drie jaar geleden 12,8 procent van de kinderen en jongeren tot zeventien jaar onder de armoedegrens. Drie jaar voordien was dat slechts 10,02 procent. Dat blijkt uit een rapport van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). In nagenoeg de helft van de drieëndertig lidstaten van de organisatie werd een stijging opgetekend, maar alleen in Turkije, Spanje, Slovenië, Hongarije en België werden toenames van meer dan 2 procent geregistreerd. Volgens de OESO moet een mogelijke verklaring worden gezocht in de stijging van de werkloosheid bij eenoudergezinnen en jonge ouders, zoals ook in vele andere landen het geval is. Ook het hoge niveau van werkloosheid en armoede onder migranten zou in België aan de trend hebben bijgedragen. De OESO zegt wel verrast te zijn door de grote stijging omdat uit ander onderzoek blijkt dat de Belgische welvaartsstaat relatief goed functioneert. (MH)

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 16 mei 2013

Bedienden Swissport hervatten het werk, arbeiders staken voort

De arbeiders bij Swissport gaan voorlopig nog niet aan het werk, de bedienden wel. Dat is na een personeelsvergadering vernomen uit vakbondsbronnen. De vakbonden en directie bereikten gisterenavond een akkoord, maar de staking op Brussels Airport is duidelijk nog niet voorbij.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 16 mei 2013

Zorgkosten per Nederlander: 5500 euro

92,7 miljard euro is er afgelopen jaar uitgegeven aan gezondheids- en welzijnszorg. Per hoofd van de bevolking komt dat neer op 5535 euro per persoon in 2012.

Dat is 3,7% meer dan het jaar ervoor, blijkt uit cijfers van het CBS.