Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 30956 tot 30960
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 24 mei 2013

‘Vraag naar metalen blijft beperkt’

De wereldwijde metaalmarkten houden ook in 2013 last van margedruk en overcapaciteit. Dat concludeert ABN Amro vrijdag.

In China en de Verenigde Staten is er sprake van beperkt economisch herstel, maar de bank schat in dat de economische groei in China, het land met de grootste consumptie van metaal ter wereld, beperkt blijft tot 8 procent. Dat heeft een ,,remmend effect’’ op de vraag. Die blijft wel ,,solide’’, verwacht ABN, zodat de prijzen van metaal op relatief hoog niveau blijven. Europa blijft ondertussen worstelen met de economie, waardoor de vraag achterblijft.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 24 mei 2013

Chinezen investeren in Amerikaanse bedrijven en vastgoed

Chinezen willen hun reserves niet langer uitlenen aan de Amerikaanse overheid. Ze koopt slechts mondjesmaat staatsobligaties en zoekt in toenemende mate naar diversificatie van reserves. Het Chinese investeringsfonds SAFE koopt steeds vaker belangen in vastgoed en bedrijven in Westerse landen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 24 mei 2013

3 verrassende redenen waarom dalende grondstofprijzen goed zijn

De prijzen voor een groot deel van de grondstoffen zitten al enige tijd in een dalende trend. Er wordt hier en daar dan ook geopperd dat de stierenmarkt voor grondstoffen voorbij is. Voor beleggers in grondstoffen zijn het moeilijke tijden, maar er zijn ook positieve effecten aan de dalende grondstofprijzen, aldus CNN Money.

De dalende grondstofprijzen zorgen ervoor dat...

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 24 mei 2013

Waarom draait Ben Bernanke steeds rondjes?

Voorzitter van de Federal Reserve, Ben Bernanke, blaast koud en warm tegelijk. Hij wil de monetaire stimulus afbouwen, maar ook niet te snel of te veel. De ene verklaring wijst op een toekomstige daling van QE, de andere verklaring laat uitschijnen dat QE nog enige tijd aan de orde zal zijn. Waarom blijft Ben Bernanke rondjes draaien?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 24 mei 2013

4 signalen dat we in een gevaarlijke bubbel zitten

Vroeger duurde het een of twee generaties vooraleer de markten hersteld waren van het uiteenspatten van een bubbel. In de 21e eeuw spreken we nog slechts over jaren. Tussen 2000 en 2008 zaten nog 8 jaren, nu lijkt het erop dat we na 4 jaar al vergeten zijn hoe een bubbel eruit ziet en hoe een bubbel kan eindigen. Chris Martenson ziet 4 sterke signalen dat we momenteel in een gevaarlijke bubbel zitten: