Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 30961 tot 30965
Bron: koopwoningen.nl
Geplaatst: donderdag 16 mei 2013

Huis verkopen? Vraagprijs drastisch verlagen!

Vraagprijs van koopwoning daalt gemiddeld met 12% in 2012

Hoe langer je woning te koop staat, hoe verder de vraagprijs zal moeten zakken om kopers aan de deur te krijgen. Gemiddeld daalden de vraagprijzen in 2012 met 12% tot 88% van de oorspronkelijke vraagprijs. Ter vergelijking: zes jaar geleden verlaagden huiseigenaren de vraagprijs nog maar met 5% tot 95% van de beoogde koopsom.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 16 mei 2013

Flink minder woningen verkocht in april

In april zijn flink minder woningen verkocht dan een jaar geleden. In totaal ging het om 6554 woningen, een daling met 20,4 procent ten opzichte van april 2012. 

Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde gegevens van het Kadaster.

Bron: beursduivel.be
Geplaatst: donderdag 16 mei 2013

Beleggers massaal short op grondstoffen

Naast trackers short op goud, zagen ook andere ETF Securities short, de afgelopen tijd grote hoeveelheden geld instromen. Zoals bijvoorbeeld de ETFS Daily Short Copper, waar alleen in al de afgelopen week 37 miljoen dollar instroomde. De ETFS Daily short Silver zag de hoogste instroom sinds maart 2012.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 16 mei 2013

Albert Spits over de economische crisis

Wij worden in de mainstream media regelmatig getrakteerd op analyses van de economische crisis. Deze worden vaak geboden vanuit een (neo) Keynesiaans perspectief, door overheids gesubsidieerde economen. Oplossingen worden gezocht in een alsmaar groeiende overheid: schulden worden ‘opgelost’ met nog meer schulden, toezichthouders krijgen nog meer macht, wij krijgen te maken met nog meer belastingen en steeds meer bevoegheden worden overgeheveld naar ‘Brussel’. Keer op keer blijkt dat problemen niet worden aangepakt maar slechts vooruit worden geschoven.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 16 mei 2013

Overheidstekort in de Verenigde Staten daalt snel

Sinds de recessie officieel eindigde vier jaar geleden, leed de Amerikaanse overheid jaarlijks een tekort van $ 1 biljoen of meer. Maar dit tekort daalt, en het daalt snel. Voor dit fiscaal jaar, dat eindigt op 30 september, verwacht men een tekort van $ 642 miljard. Dit is $ 200 miljard lager dan de schattingen van 3 maanden geleden en nog maar 4 % van het bbp, aldus

Enkele jaren geleden piekte het overheidstekort nog op 10 % van het bbp. Voor volgend jaar wordt nu een tekort van 2,1 % voorspeld. Dit is volgens economen een houdbaar tekort op de lange termijn. Deze economen waarschuwen wel dat het tekort niet te snel mag dalen. Dit kan een negatief effect hebben op de tewerkstelling en de economische heropleving in de kiem smoren.