Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 30961 tot 30965
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 23 mei 2013

Hoe oneerlijk het in de Verenigde Staten allemaal is…

Apple werd onlangs op het matje geroepen omdat ze op een legale manier de belastingen ontduiken in de Verenigde Staten. Maar Apple is geen alleen staand geval. Onderstaande grafiek laat de discrepantie zien tussen de historisch hoge bedrijfswinsten en de historisch lage bedrijfsbelasting in de Verenigde Staten, met dank aan The Economist.

Bron: dagelijksestandaard.nl
Geplaatst: donderdag 23 mei 2013

Goud heeft goede dag

Bernankes uitspraken van gisteren waren zodanig vaag, dat handelaren aanvankelijk dachten dat hij zijn QE-programma zou voortzetten. Totdat ze de man lieten uitspreken, toen kwamen ze erachter dat hij het monetair verruimen gaat afbouwen. 

Dus knalde de goudprijs omlaag. Maar. We weten niet wanneer hij de duimschroeven gaat aandraaien. En dus gaat goud momenteel best weer lekker. See no evil, hear no evil. En iets met speculatie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 23 mei 2013

De 21ste eeuw kan de eeuw van China worden

Of 2013 het jaar van China wordt valt moeilijk te zeggen. De Chinese economie bevindt zich in een transitiefase en moet de overstap maken van de focus op export naar de focus op consumptie. Die transitiefase kan wel een tijdje aanslepen en nogal wat pijn met zich meebrengen.

Chief Executive Lloyd Blankfein van Goldman Sachs Group is er daarom allesbehalve zeker van dat 2013 het jaar van China zal worden. De 21ste eeuw kan echter wel de eeuw van China worden want het land beschikt over een aantal troeven die het nog volop kan uitspelen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 23 mei 2013

Wakker worden met een goudprijs van $ 4.000? Het kan!

Bill Holter van Miles Franklin Ltd kan het altijd mooi formuleren, maar hij heeft het dikwijls bij het juiste eind. Is het mogelijk dat we gaan slapen met een goudprijs van $ 1.500 en terug wakker worden met een goudprijs van $ 4.000? Volgens hem is dit perfect mogelijk, en het proces is al in volle gang. Dit legt hij uit op 

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: donderdag 23 mei 2013

Zoek de Zeepbel: huizenprijzen op recordhoogte in de VS

Curious why in yesterday's FOMC minutes the following line "a few participants expressed concern that conditions in certain U.S. financial markets were becoming too buoyant" received special attention? Here is the reason: as the chart below shows, according to the census bureau, the average new home sale price just hit a new all time high, rising by a record 15.4% to a record $330,800. In a country in which real disposable consumer income is flat at best and in reality declining, it only makes sense that the average new home price just hit a level not seen since the prior credit-bubble fueled housing peak.