Nieuws / Artikelen met het woord

58166 artikelen gevonden. Artikel 30981 tot 30985
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 5 juni 2013

Beurzen in de Europese periferie zijn goedkoop

Akkoord, de economische vooruitzichten voor de economie in de Euro-zone zien er allesbehalve denderend uit. Maar dat mag volgens Patrick Legland, global head of research bij Societe Generale, geen reden zijn om Europese aandelen links te laten liggen.

Legland vraagt bovendien extra aandacht voor de Zuid-Europese beurzen, de beurzen in de Europese periferie zijn namelijk goedkoop. Legland geeft onmiddellijk toe dat het nog veel te vroeg is om opnieuw economische groei in de regio te verwachten, de pijn is nog niet helemaal voorbij.

Wel investeren in obligaties, niet in aandelen

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 5 juni 2013

Ook Rabobank ziet bodem in woningmarkt

In april sprak scheidend CPB-directeur Coen Teulings al de verwachting uit dat de huizenprijzen volgend jaar of het jaar daarna gaan stijgen. Volgens Teulings is er onderliggend in de Nederlandse markt nog steeds een tekort aan woningen. 

De Rabobank ziet vooral een verbetering doordat de daling van de woningverkopen vrijwel tot stilstand is gekomen en ook het tempo van de prijsdalingen is afgezwakt.

In februari en maart namen de verkoopprijzen toe met respectievelijk 1,2 en 0,1 procent, volgens cijfers van het CBS. Daarentegen daalden de prijzen wel weer met 1,4 procent in april.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 5 juni 2013

Rijkentaks brengt slechts 76 miljoen euro op

De rijkentaks heeft maar iets meer dan de helft van de beoogde 134 miljoen euro opgebracht: 75,6 miljoen euro. Dat schrijven De Tijd en De Morgen op basis van cijfers van Financiën.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 4 juni 2013

Joseph Stiglitz: “Het is nog te vroeg om de stimulus weg te nemen”

De speculatie over een mogelijke exit zal in de onmiddellijke toekomst alleen maar scherpere vormen aannemen. Elk tipje van de sluier daarover Fed-president Ben Bernanke daarover oplicht kan fikse bewegingen op de markten veroorzaken, bewegingen die beide richtingen kunnen ingaan.

Nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz vindt het echter nog rijkelijk vroeg om over zo’n exit te speculeren. Het is namelijk nog te vroeg om stimuli in U.S. weg te nemen, de economie groeit namelijk nog altijd niet op een normale manier. Eigenlijk groeit ze ook niet op eigen krachten.

Dit kan nooit een ‘new normal’ zijn

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 4 juni 2013

Zijn de bedrijfswinsten kunstmatig opgedreven?

Sommige waarnemers putten zich uit in het aanslepen van argumenten die moeten aantonen dat de Amerikaanse bedrijfswinsten kunstmatig opgedreven zijn. Het verhaaltje klinkt bekend in de oren: de Fed heeft die bedrijfswinsten geïnflateerd.

Het gevolg is dat ze te hoog zouden zijn uitgedrukt in percentages van het bbp. Maar van dit verhaaltje schiet niet zo veel over als we de cijfers bekijken. De bedrijfswinsten bevinden zich inderdaad op recordniveaus, maar daar is wel degelijk een goede reden voor beschikbaar.

Bedrijven betalen minder belastingen