Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 30981 tot 30985
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 23 mei 2013

Deel van personeel van Sonaca legt werk neer

Een groot deel van het personeel van luchtvaartbedrijf Sonaca heeft voor de middag het werk neergelegd. Ze protesteren tegen de komst van een mogelijke overnemer van het bedrijf in Gosselies (Charleroi), zeggen verschillende bronnen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 23 mei 2013

Column Kees de Kort | Vreemd, die opwinding over de Fed

Hij legt uit: "Het idee is dat de Fed de economie blijft steunen. Zo van 'we kopen obligaties en hypotheken en verlagen de rente zolang dat nodig is'. Bernanke heeft ooit wel eens gezegd dat ze ermee stoppen als het niet meer nodig is. De discussie is nu wanneer dat gaat gebeuren. De discussie binnen de Fed is hoe goed het met de economie moet gaan en hoeveel inflatie er mag zijn voordat de Fed gaat zeggen dat ze langzaamaan wat minder obligaties en hypotheken gaan kopen." Retorisch: "Daar kan toch geen verrassing over ontstaan."

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 23 mei 2013

Kredietkraan wordt steeds verder dichtgedraaid

De miljarden euro’s waarmee de belastingbetalers in 2008 de banken hebben moeten redden hebben er toe geleid dat de banken, als een soort van ‘dankjewel’ de kredietkraan voor het midden- en kleinbedrijf zo goed als dichtgedraaid hebben. Dat de economie hieronder lijdt kan de bankiers kennelijk niets schelen. Inmiddels zijn we nu zover dat de werkloosheid in Nederland volledig uit de hand begint te lopen. Afgelopen maand lag dit aantal op 643.000 en verwacht wordt dat dit aantal zal gaan oplopen naar meer dan 700.000.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 23 mei 2013

Kinderarmoede neemt opnieuw toe in Vlaanderen

De kinderarmoede in Vlaanderen blijft stijgen. In 2011 werd 9,7 procent van de kinderen geboren in een kansarm gezin, tegenover 8,2 procent in 2009. Dat blijkt uit de Armoedebarometer 2013, die vandaag werd voorgesteld.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 23 mei 2013

'Griekenland kan meer tijd krijgen voor ordenen financiën'

Griekenland kan mogelijk meer tijd krijgen om zijn staatsfinanciën op orde te krijgen. Dat heeft minister van Financiën en de voorzitter van de Eurogroup Jeroen Dijsselbloem (PvdA) gezegd in een donderdag verschenen interview met de Griekse krant Kathimerini.