Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 30986 tot 30990
Bron: dagelijksestandaard.nl
Geplaatst: woensdag 15 mei 2013

Ook de geldkraan gaat naar Brussel

Eergisteren schreef ik al iets over de monetaire rol van de ECB (Europese Centrale Bank). Daaruit bleek dat de ECB een hele belangrijke rol speelt bij het in stand houden van de eurocrisis. En die rol wordt binnenkort nóg belangrijker, want de bank krijgt ook de verantwoordelijkheid over het toezicht op de Europese bankensector. Zij zal straks toezicht houden op de beoogde Banken Unie, die er volgens Dijsselbloem zo snel mogelijk moet komen. In mijn column van vandaag daarom iets meer over rol, werkwijze en takenpakket van de ECB en waarom die Banken Unie een onzalig plan is.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 15 mei 2013

Welk aandeel doet de volgende Tesla-squeeze?

Tesla Motors was een van de aandelen met de meeste short-posities op de markt. Door de sterker dan verwachte resultaten heeft er een ware short squeeze plaatsgevonden waardoor het aandeel ondertussen steeg met bijna 100 % op een week tijd.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 15 mei 2013

Topman Rosbank opgepakt op verdenking van corruptie

De topman van de Russische Rosbank, een dochter van het Franse Société Générale, is opgepakt op verdenking van corruptie. Vladimir Goloebkov wordt ervan verdacht voor 1,5 miljoen dollar (1,1 miljoen euro) smeergeld aan een klant te hebben gevraagd, in ruil voor gunstigere kredietvoorwaarden. Dat meldde het Russische ministerie van Binnenlandse Zaken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 15 mei 2013

“Crisis in Japan groter dan Amerikaanse subprime”

U.S. hedge fund manager Kyle Bass van Hayman Capital, waarschuwt de investeerders dat de situatie in Japan niet te vertrouwen valt. Abenomics, de maatregelen getroffen door de regering van Shinzo Abe, zullen het land financieel in een diepe krater doen belanden.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 15 mei 2013

Griekse luchtverkeersleiders staken uit solidariteit met leraren

Het Griekse luchtverkeer zal morgen hinder ondervinden van een vier uur durende staking door de luchtverkeersleiders. Die beslisten om actie te voeren uit solidariteit met de stakende Griekse leerkrachten, die door de regering gedwongen werden om opnieuw aan de slag te gaan.