Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 30996 tot 31000
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

Is dit de werkelijke reden voor de dood van Gaddafi

Het Zuid-Afrikaanse Sunday Times schrijft dat de jacht op het vermogen van Gaddafi zich verplaatst heeft naar Zuid-Afrika. De Libische kolonel werd in oktober 2011 vermoord door opstandelingen met behulp van een buitenlandse strijdmacht. Muammar Gaddafi heeft een fortuin aan goudstaven, diamanten en geld achtergelaten. In Zuid-Afrika is nu een deel van dat vermogen aangetroffen.

Libische onderzoekers geloven dat er meer dan $1 miljard aan goud, diamanten en cash opgeslagen ligt bij een viertal banken en twee beveiligingsbedrijven in Zuid-Afrika. Deze grote vondst is overigens nog maar een fractie van het totale vermogen van Gaddafi, dat geschat wordt op $80 miljard.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

“Leeuwendeel van de beurswinsten liggen nog voor ons”

We werden de afgelopen dagen om de oren geslagen met optimistische rapporten over de beurs van Wall Street. Niet ten onrechte naar onze mening, want de vooruitzichten voor die beurs blijven onveranderlijk goed. Nog meer winsten liggen in het verschiet.

Roger Altman, chairman en stichter van investment banking adviseur Evercore Partners, laat een ander geluid horen. Altman is zeker niet negatief maar hij gelooft wel dat we wat het beursjaar 2013 het beste al hebben gezien. Maar daarna moet het beste nog komen.

15 percent en dan is het even welletjes geweest

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

Beren raken vermoeid op de goudmarkt

De goudprijs blijft het moeilijk hebben om het klif van $ 1.400 met overtuiging te nemen. Vorige week zag het er even naar uit dat de barrière doorbroken was, maar 's vrijdags werd de grens naar beneden weer doorbroken. Ook vandaag blijft de goudprijs rond de $ 1.400. Nochtans raken de goudberen stilaan uitgeput wat wijst op een stijging van de goudprijs in de komende weken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

Kapitalisme is bezig zichzelf te vernietigen

Europa, Japan, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten creëren geld als nooit tevoren. Dit heeft ervoor gezorgd dat de kostprijs om schulden te maken fors gedaald is. We hebben schulden, de hefboom op schulden én er is het schaduw banksysteem. Dit zijn allemaal verschillende soorten schuld die op de een of andere manier elkaar beïnvloeden.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

De globale Ponzi-economie: hoe Ierland de G8 ontvangt in één groot leugendecor

Binnen 2 weken wordt in het Lough Erne Golf Resort in Noord-Ierland de vergadering van de G8 gehouden. Daar stelt zich een klein probleem. De Noord-Ierse economie ligt namelijk in de lappenmand en de meeste van de omliggende dorpen zijn totaal verwaarloosd. De oplossing? Doen alsof er niets aan de hand is en leegstaande winkelpanden renoveren in de stijl waarin Hollywooddecors worden gebouwd. Verlaten gebouwen? No problem! Overschilderen of overplakken met kleurvolle landschapspanorama’s. Niet zo gek bedacht, schrijft A Lightning War for Liberty, want dat is net wat de G8 sinds het begin van de eurocrisis heeft gedaan: de zaakjes indekken en doen alsof er niets aan de hand is. De globale Ponzi-economie, zeg maar: