Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 30996 tot 31000
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 23 mei 2013

Gemeente Amsterdam krimpt in

Amsterdam krimpt haar gemeentelijke organisatie in. Eind 2016 heeft de gemeente nog 12.000 fulltimebanen (fte).

Begin 2010 waren nog ruim 15.000 ambtenaren in dienst van de stad. De bezuiniging wordt onder meer bereikt door het opheffen van de 26 gemeentelijke diensten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 23 mei 2013

Industrie eurozone krimpt minder sterk

De industrie in de eurozone is in mei minder sterk gekrompen dan een maand eerder. Dat maakte marktonderzoeker Markit donderdag bekend op basis van een voorlopig cijfer.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 23 mei 2013

Goudprijs stijgt en daalt door Bernanke

Bernanke weet de financiële markten in beweging te krijgen. Niet vreemd, want de Fed kan iedere maand met $85 miljard strooien. De grote vraag was of Bernanke het stimuleringsprogramma zou aanpassen. Een duidelijk antwoord hebben we niet gekregen, maar de prijzen van goud en zilver gingen hard omhoog en weer omlaag.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 23 mei 2013

Aziatische centrale banken blijven goud kopen

De Aziatische centrale banken bleven goud opstapelen in het eerste kwartaal volgens het rapport van het World Gold Council. Zelfs een klein land als Indonesië is begonnen met de aankoop van het gele edelmetaal. Dit wijst erop dat de centrale banken goud nog steeds zien als een goede diversificatie voor hun reserves aldus BullionStreet.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 23 mei 2013

Fed injecteert $ 1.000 miljard in buitenlandse banken

We schreven in maart al dat de Federal Reserve $100 miljard injecteerde in buitenlandse banken op een week tijd. Uit het recentste rapport van de Fed blijkt nu dat het totaal geparkeerd geld bij Amerikaanse filialen van buitenlandse banken is opgelopen tot meer dan $ 1.000 miljard of $ 1 biljoen. Dit kan op termijn leiden tot een politieke rel denkt