Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 3101 tot 3105
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 19 december 2016

Kunnen centrale banken nog terugkeren naar normaal beleid?

2016 zal de geschiedenis in gaan als het jaar waar de centrale banken overal ter wereld de grenzen van hun kunnen opzochten en bereikten. Dit om de economie te doen blijven groeien als is de vraag nog steeds als deze niet verslaafd is geraakt aan deze enorme financiële injecties.

Zowel de ECB, de FED, de Bank of England als de Bank of Japan grepen de voorbije jaren massaal in op de financiële markten om de eigen economie te ondersteunen. Dit door middel van het verlagen van de interestvoeten tot zelfs negatieve waardes of het massaal interveniëren met behulp van een QE-programma.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 19 december 2016

Is einde chartaal geld wel een goede oplossing?

Eind deze maand stopt ook het laatste Scandinavische land, Denemarken, met de eigen productie van muntstukken. Dit in navolging van andere Scandinavische landen waar het gebruik van chartaal geld tot een minimum beperkt is.

De Scandinavische landen, Zweden, Noorwegen, Denemarken en Finland zijn op het gebied van elektronisch betalen voorlopers op wereldvlak. Overal kan betaald worden met een bankkaart en in vele handelszaken is het zelfs al moeilijk tot onmogelijk geworden om te betalen met chartaal geld.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 19 december 2016

Obligaties verliezen $431 miljard aan waarde

De afgelopen week verdampte er wereldwijd $431 miljard uit obligaties. Beleggers maken zich zorgen over de oplopende rente en een krapper monetair beleid van de Federal Reserve, waardoor de voorkeur verschuift richting aandelen. Bij een oplopende rente daalt de koers van een obligatie, omdat het schuldpapier dat tegen een lagere rente is uitgegeven minder aantrekkelijk geworden is.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 19 december 2016

Schuldenberg is het fundamentele probleem in toekomst, rest is bijzaak

Na de financiële crisis in 2008 was de grootste angst dat teveel risico gebundeld was bij slechts enkele spelers welke dit onmogelijk konden redden zonder overheidssteun. Ondertussen is deze crisis opgelost en vieren de beuren hoogtij alsof er niets gebeurd is. Maar is dit ook echt zo?

De financiële crisis in 2008 heeft diepe gewonden geslaan onder meer in de financiële sector waar onder meer de bank Lehman Brothers als één van de eerste overkop ging. Nu, 8 jaar verder, lijkt dit alles een ver verleden te zijn waarbij er terug volop sprake is van een economische heropleving, dit voornamelijk in de Verenigde Staten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 19 december 2016

OPEC-beslissing zal uitvoer olie naar Europa doen dalen

Nu de beslissing omtrent een productieverlaging door de OPEC een feit lijkt te zijn zal dit ook een impact hebben de wereldwijde oliestromen. Op welke wijze deze evolueren bekijken we hieronder meer in detail.

De OPEC heeft de afgelopen maand een grote impact nagelaten op de wereldwijde olieprijzen. Wat echter ook gepaard gaat met deze productieverlaging is het wijzigen van de dagelijkse olieleveringen naar de diverse continenten.