Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 31006 tot 31010
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 28 mei 2013

Britse banken schrapten in deze crisis 189.000 banen

De vier grootste Britse banken zullen eind dit jaar 189.000 minder arbeidsplaatsen aanbieden dan in 2008, toen de financiële sector op haar hoogtepunt was. Banken snijden in de kosten om de winstgevendheid op peil te houden. Dat betekent vaak ook dat er activiteiten afgestoten worden die minder rendabel zijn.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 28 mei 2013

Video om het schaduw bankieren beter te begrijpen

We hebben allemaal gehoord over het schaduw bankieren. Dit schaduw bankieren zou als een zwaard van Damocles boven de financiële markten hangen. Ben Bernanke waarschuwde recent nog voor de gevaren van dit systeem. Maar wat houdt het schaduw bankieren nu precies in? 

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 28 mei 2013

Noyer: Franse overheid moet bezuinigen

De Franse centralebankpresident Christian Noyer wil dat de Franse overheid de uitgaven verlaagt en de pensioenleeftijd verhoogt. Dat heeft Noyer dinsdag gezegd bij de presentatie van het jaarverslag van de Franse centrale bank.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 28 mei 2013

Column Kees de Kort | Ik snap die Duitsers wel

Hij legt uit: "De Europese Commissie heeft bedacht dat de Chinezen aan prijsdumping doen met zonnepanelen en heeft dus voorgesteld tarieven te gaan heffen op de zonnepanelen. De Duitsers zijn natuurlijk mordicus tegen, want die begrijpen ook wel dat het omgekeerde ook gaat gebeuren."Duitsland en China zijn heel grote handelspartners. "Dus Duitsland is er alles aan gelegen om de verhouding met China zo rustig en goed mogelijk te houden. Dus hebben ze al gezegd dat ze heel hard na moeten denken over die tarieven op die panelen."

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 28 mei 2013

Maakt Duitsland een bocht van 180°?

Sinds de crisis heeft Duitsland maar een standpunt ingenomen: Besparingen!! De rest was onbespreekbaar. Na al die jaren van zware besparingen staat Europa nog geen stap verder. Maakt Duitsland nu een bocht van 180 ° om economische groei te gaan stimuleren? Het lijkt er wel op, zegt BusinessInsider.