Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 31026 tot 31030
Bron: hpdetijd.nl
Geplaatst: donderdag 23 mei 2013

Eigenlijk geeft Ben Bernanke het gewoon toe: het werkt allemaal niet

De hamvraag was het of er in zijn woorden aanwijzingen gevonden konden worden voor een mogelijk nabije beëindiging van Quantitative Easing deel III (QE3). De FED pompt elke maand 85 miljard dollar in de Amerikaanse economie door opkoop van allerlei waardepapieren waarvoor een ander geen belangstelling heeft. Zou de FED dat niet doen dan zouden die obligaties en al dat andere financiële spul alleen maar gekocht worden als het rendement erop flink hoger zou liggen en dat zou slecht zijn voor de Amerikaanse economie. Bernanke verklaarde voorlopig geen ruimte te zien om ermee te stoppen en de financiële markten tilden hem op het schild. Zolang de werkloosheid zo hoog blijft en ook de Amerikaanse economie maar matig groeit is dat extra triljoen op jaarbasis gewoon nodig. De opluchtingsrally die volgde op zijn woorden was heftig maar van korte duur.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 22 mei 2013

‘Plots stoppen met QE zou gevaarlijk zijn’

In de wandelgangen van de regeringsgebouwen in Washington wordt steeds vaker gesproken over stoppen met de inkopen van Amerikaanse staatsobligaties. Dallas Fed President Richard Fisher lanceerde in dat verband een oproep tot voorzichtigheid die aan duidelijkheid niets te wensen overliet.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 22 mei 2013

Fed-notulen: Bestuurders bespraken voorwaarden voor afbouw steun

De notulen van het laatste rentebesluit van de Federal Reserve laten zien dat een aantal Fed-bestuurders mogelijk bereid is de snelheid van de obligatie-opkopen te gaan verminderen na de volgende vergadering op 18 en 19 juni als de economie dan sterk en stabiel genoeg is.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 22 mei 2013

Chinese vraag naar ruwe olie bereikte nieuw record

De Chinese economie zou naar verluidt vertragen, maar van een harde landing lijkt geenszins sprake te zijn. In q1 van dit jaar groeide het bbp met 7.7 percent, waar dat tijdens q4 7.9 percent was. Een lichte terugval dus, niets om zich zorgen over te maken.

Op yardeni.com, waar Ed Yardeni zijn visies ventileert, wordt korte metten gemaakt met de mythe van het harde landing-scenario. De terugval tussen q4 en q1 kan Yardeni geenszins verontrusten, ook andere indicatoren laten slechts kleine verschillen zien.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 22 mei 2013

Bernanke zet Wall Street op winst

De beurzen in New York zetten de opmars woensdag voort, gesteund door de Amerikaanse centralebankpresident Ben Bernanke. Hij waarschuwde in het Amerikaanse Congres voor de nadelige gevolgen als het ruime monetaire beleid van de Federal Reserve te snel zou worden afgebouwd.

De Dow-Jonesindex noteerde in de tussentijdse handel 0,4 procent hoger op 15.443 punten. De brede S&P 500 klom 0,3 procent tot 1673 punten. De technologiebeurs Nasdaq ging 0,1 procent omhoog naar 3503 punten.