Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 31031 tot 31035
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 15 mei 2013

Ook deze markten staan in vuur en vlam

Het losse monetaire beleid van de Federal Reserve en de Bank of Japan zorgt niet alleen in eigen land voor sterk stijgende aandelenmarkten. Ook andere landen profiteren. Onderstaande Emerging Markets hebben al een mooi rendement laten optekenen de laatste maanden, maar staan volgens The Daily Trade Alert nog maar in het begin van hun expansie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 15 mei 2013

Hier kan de goudprijs niet tegenop

Terwijl de premies op fysiek goud blijven toenemen onder druk van de grote vraag, staat de papieren goudprijs verder onder druk en vluchten beleggers uit hun beleggingsfondsen. Hier kan geen enkel activa tegenop. Er lijkt maar een richting mogelijk te zijn volgens de beleggers zegt Zerohedge.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 15 mei 2013

Canadese woningmarkt dreigt volgende bubbel (en big short) te worden

Het detecteren van bubbels lijkt een wereldwijde sport te worden. Regelmatig wordt onze aandacht gevestigd op deze bubbels die binnen afzienbare kunnen of zouden kunnen imploderen. Enkele vb: de Australische Dollar, de Chinese economie, de beurs op Wall Street, (bijna) alle obligatiemarkten en ga zo maar door.

Steve Eisman, de hedge fund manager die naam maakte als stichter en portfolio manager bij Emrys Partners, heeft binnen de sector een reputatie hoog te houden. Hij ging namelijk volop short op hypotheken in 2008, een gok die hem handenvol geld opleverde.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 15 mei 2013

Hoe moet het verder met Nederland?

Ons land is de laatste tijd heel veel in het nieuws. Zwart vecht daarbij tegen wit en goed tegen kwaad. Onderwerpen die aan de top staan betreffen de economische krimp, schulden, werkloosheid, de graaicultuur, Nederland als deel van Europa, fraude in allerlei soorten en maten en het politieke gestuntel van de huidige regering, de 2e- én de 1e Kamer.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 15 mei 2013

De race om de eerste smartwatch: en de winnaar is…

Na Google glass kan een smart watch de volgende technologische hype worden dit jaar. Verschillende bedrijven doen er volgens onofficiële berichten alles aan om als eerste een smart watch op de markt te brengen. De ontknoping nadert vermoedelijk stilaan, de vraag is nu: wie gaat er winnen? Apple? Google? Samsung? LG? Of misschien zelfs Microsoft?

Google zou heel dicht bij een smart watch staan. Deze smart watch zou in contact moeten staan met een smart phone om toegang te krijgen tot het internet en de apps. Motorola zou de smart watch van Google maken. De interface zou gelijkaardig zijn aan die van Google Glass dat met kaarten werken die kleine stukjes informatie bevatten.