Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 31046 tot 31050
Bron: livetradingnews.com
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

Japan print geld om in het buitenland te investeren

Japan, the world’s 3rd largest economy that is trapped by its stagnant economy, is venturing into new overseas market to boost its investments so as to revitalize the sluggish economy and seek more international influence.

The East Asian country, now, holds a large international conference from this Saturday to Monday participated by African leaders to discuss the development of the continent, which now maintains a high speed of economic growth rate.

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

OECD: Europa trekt de hele wereldeconomie omlaag

De OECD, de club van geïndustrialiseerde landen, is nog iets somberder geworden over de Europese economie en is bang dat de malaise hier de hele wereldeconomie schade kan berokkenen.

“De zwakheid van Europa kan zich ontwikkelen tot een periode van stagnatie, met implicaties voor de wereldeconomie.”

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: maandag 3 juni 2013

In Nederland is er geen ‘double dip’ maar een lange enkele dip

Er wordt steeds gesproken van de dubbele dip, waarin Nederland en Europa zouden zitten. De econoom Ronald Jansen laat in het tijdschrift Social Europe zien dat voor de meeste consumenten de dip in 2009 is begonnen en sindsdien voortduurt. Want wat consumenten raakt zijn de reële inkomens.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 2 juni 2013

Barclays helpt bij witwaszaak Liberty Reserve

De Britse bank Barclays helpt de Amerikaanse autoriteiten in het onderzoek naar de witwaspraktijken bij geldverzender Liberty Reserve. Dat liet de bank zondag weten.

De bank wordt niet beschuldigd van malversaties. Barclays werd vorige week geïnformeerd over het onderzoek en werkt mee, aldus een woordvoerder. Een van de oprichters van Liberty Reserve, Arthur Budovsky, had een rekening bij de Britse bank in Spanje en daarover is informatie gevraagd door de autoriteiten. Budovsky werd op 24 mei opgepakt in Spanje, maar woonde in Nederland.

Bron: bnr.nl
Geplaatst: zondag 2 juni 2013

'Geheim vermogen Kaddafi in Zuid-Afrika'

KAAPSTAD (ANP) - Vier Zuid-Afrikaanse banken en twee lokale beveiligingsbedrijven zouden in totaal een miljard euro aan goud, diamanten en contanten bezitten die afkomstig zijn van de omgebrachte Libische dictator Muammar Kaddafi(1942-2011). De Zuid-Afrikaanse krant Sunday Times publiceerde een brief van de Libische ministers van Justitie en Financiën waarin staat dat Kaddafi ,,onrechtmatig verkregen'' vermogen in Zuid-Afrika heeft verborgen.