Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 31051 tot 31055
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 22 mei 2013

Dr. Paul Craig Roberts: Goud zit niet in een berenmarkt

Een dalende goudprijs beschermt de waarde van de dollar, deze moet hoog genoeg blijven zodat de Federal Reserve geld kan blijven printen aan een tempo van ongeveer $ 1 biljoen per jaar. De daling van de goudprijs moet er ook voor zorgen dat het goud verhuisd van de zwakke handen naar de elite. Goud concentreert zich in steeds minder handen, en het zijn die handen die het hardste roepen om goud zo snel mogelijk te dumpen, dat zegt Dr. Paul Craig Roberts.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 22 mei 2013

'Ik hoop dat alle belastingbetalers in Europa dit zullen horen...'

Het Europees Parlement debatteerde woensdag over de belastingontduiking en de belastingparadijzen. Gesterkt door zijn recente overwinning in de Britse verkiezingen haalde Ukip-boegbeeld (UK Independence Party) Nigel Farage nog eens uit naar de Europese bureaucratie.

‘Wat zijn we eensgezind vandaag, wanneer het over onze gemeenschappelijke vijand - succesvolle bedriijven en rijke mensen die belastingen ontwijken- hebben. Mensen die belastingen frauderen - wat uiteraard een probleem is, en mensen die belastingen ontwijken, wat niet illegaal is.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 22 mei 2013

China bouwt hoogste wolkenkrabber ter wereld... op drie maanden tijd

Hoge gebouwen fascineren ons al sinds mensenheugenis. Het hoogste gebouw ter wereld is momenteel de Burj Khalifa met zijn 828 meter hoogte. In december gaat in Changsha (China) Sky City open, een wolkenkrabber die nog tien meter hoger zal zijn. Brian Merchant wijst op Motherboard op een ongelooflijke eigenschap van Sky City: het gebouw wordt geprefabriceerd in Chinese fabrieken en is dus kopieerbaar!

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 22 mei 2013

"De bodem is nu echt bereikt!?"

Beleggers blijven veel fysiek goud en zilver kopen, ondanks het feit dat de prijzen blijven dalen. Velen denken dat de bodem nu wel een keer bereikt is, maar voorbeelden van de aandelen- en obligatiemarkt wijzen uit dat de bodem pas gevormd wordt als het sentiment in de markt op een dieptepunt staat. Daar is niet bepaald sprake van als we de weblogs en sites over goud en zilver lezen..

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 22 mei 2013

Aantal langdurige werklozen bijna verdubbeld in Spanje

Het aantal mensen dat minstens drie jaar zonder werk zit, is in 2012 in Spanje quasi verdubbeld (+48,6 procent) tot 1,05 miljoen. Dat meldt de Spaanse statistiekdienst INE. De toestand op de Spaanse arbeidsmarkt is, net als bijvoorbeeld in Griekenland, dramatisch sinds de crisis losbarstte. Onder meer de zeer hoge jongerenwerkloosheid is er alarmerend.