Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 31051 tot 31055
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 14 mei 2013

Crisis raakt de raakt de Nederlandse detailhandel

De Nederlandse detailhandel heeft in maart van dit jaar 5,3% minder omzet behaald dan in maart vorig jaar. Het volume was 7,8% kleiner, de prijzen waren 2,6% hoger. De samenstelling van de koopdagen was minder gunstig dan in maart 2012. Het negatieve effect hiervan op de omzet wordt geschat op zo’n 2%. Ondanks dit gegeven is duidelijk dat de Nederlandse consument de hand op de knip houdt. Het is nog steeds crisis en dat is funest voor de detailhandel. Onderstaande grafiek laat de dalende trend van de afgelopen jaren zien.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 14 mei 2013

ECB dringt aan op complete bankenunie

De Europese Centrale Bank (ECB) wil dat er een complete Europese bankenunie wordt opgetuigd voordat de centrale bank het toezicht op de belangrijkste Europese banken op zich neemt. Dat stelde ECB-bestuurder Jörg Asmussen dinsdag.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 14 mei 2013

3 bedrijfsresultaten van technologiebedrijven die deze week belangrijk kunnen zijn

De meeste bedrijfsresultaten in de U.S. zijn inmiddels bekendgemaakt, maar toch mogen in de komende dagen de cijfers van 3 niet onbelangrijke achterblijvers worden verwacht. Deze week staan namelijk de bedrijfsresultaten van Applied Materials, Brocade en Cisco op de agenda.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 14 mei 2013

Importprijzen VS dalen

De Amerikaanse importprijzen zijn in april conform de gemiddelde verwachting van economen met 0,5 procent gedaald. De oorspronkelijk gemelde daling van 0,5 procent in maart is herzien tot een min van 0,2 procent. Dat maakte het ministerie van Arbeid dinsdag bekend.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 14 mei 2013

"43% verwacht leeglopen goudbubbel"

Een enquête op de website van de Financiële Telegraaf zegt veel over het sentiment in de goudmarkt. Maar liefst 43% van de respondenten denkt dat goud een leeglopende bubbel is en verwacht een verdere prijsdaling. Nog eens 19% denkt dat de prijs voorlopig niet zal stijgen door de geringe inflatie. Een minderheid van 38% is positief over goud.