Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 31056 tot 31060
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 22 mei 2013

Wachtlijsten voor de aankoop van goud!

De prijsval bij het goud werd op de 1ste plaats veroorzaakt door een verkoopgolf bij de ETF’s, de Amerikaanse beleggingsfondsen die in goud beleggen. In tegenstelling tot wat iedereen denkt is de impact van de ETF’s op de goudmarkt veel kleiner dan men denkt.

In 2012 waren de ETF’s maar goed voor circa 6 percent van de totale vraag naar goud. Marcus Grubb, managing director of investment bij de World Gold Council, rapporteerde dat die beleggingsfondsen in q1 nog 2 percent meer goud bezaten dan in q1 2012.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 22 mei 2013

8,6 miljoen Italianen leven in armoede

Miljoenen Italianen kunnen door geldgebrek hun huis niet goed verwarmen en zijn niet in staat vier keer per week vlees te eten. Dat blijkt uit een rapport van Istat, het Italiaanse bureau voor de statistiek.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 22 mei 2013

Hoe ontstaat een depressie?

Op Biflatie staat een mooi stuk over de werking van de markten, met markten als een heel algemeen begrip: aandelenmarkt, huizenmarkt, arbeidsmarkt,... Markten bewegen zich in golven, ze gaan op en neer. Dit is al eeuwen zo. Deze trend kan je niet tegenhouden, alleen maar beïnvloeden. Een zeer interessant stuk om beter te begrijpen hoe ze tegenwoordig trachten te vechten tegen de bierkaai.

Een depressie ontstaat als de omloopsnelheid van het geld instort. Hoe groter het optimisme over een betere toekomst, hoe minder er wordt gespaard en des te meer geld er wordt uitgegeven. Dat verhoogt de omloopsnelheid van geld. Als het vertrouwen afneemt, wordt het pessimisme over de toekomst groter en wordt er meer gespaard, dus minder geld uitgegeven. Hierdoor neemt de omloopsnelheid van geld af.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 22 mei 2013

Nederlandse scholen in crisislanden smeken om subsidies

Vijftien Nederlandse scholen in Spanje, Portugal en Italië zeggen dat ze in grote problemen komen als ze geen subsidie meer krijgen van Nederland.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 22 mei 2013

Nederland is belastingparadijs voor Griekse bedrijven

Nederland helpt grote Griekse bedrijven met het ontwijken van belastingen in eigen land. Dat schrijft onlinekrant De Pers op basis van een eigen onderzoek.