Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 31061 tot 31065
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 14 mei 2013

'Munten 1 en 2 eurocent moeten weg'

De euromunten van 1 en 2 cent kunnen verdwijnen. Dat is een van de vier voorstellen van de Europese Commissie dinsdag.

De productie en de verspreiding van de muntjes zijn verlieslatend en bovendien betalen slechts weinigen met de eurocenten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 14 mei 2013

Europeanen geven Europa op

De zieke man van Europa...

Eens waren het Griekenland en Spanje, even was het Belgiƫ, daarna Italiƫ of Frankrijk. Nu blijkt de zieke man van Europa, Europa zelf te zijn. De steun voor het europroject brokkelt in snel tempo af, zo blijkt uit een rondvraag bij 7.646 EU-onderdanen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 14 mei 2013

VS domineert olie aanbod in komende vijf jaren - IEA

De olieproductie in Noord-Amerika zal de komende vijf jaar de wereldwijde groei van het aanbod domineren, voorspelde het Internationale Energie Agentschap (IEA) dinsdag, als gevolg van nieuwe technieken waarmee eerder onbereikbare energiebronnen ontwikkelt kunnen worden.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 14 mei 2013

Groeiend gat tussen mijnproductie en vraag naar goud

De goudmarkt komt steeds meer onder druk te staan door een ontwikkeling die vaak over het hoofd wordt gezien, namelijk een stagnatie van de mijnproductie. Sinds 2001 is de goudproductie van mijnen maar zeer beperkt toegenomen, terwijl de vraag naar het edelmetaal veel sterker is gestegen. Het heeft een prijsopdrijvend effect, want steeds meer goud komt via het secundaire circuit terug op de markt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 14 mei 2013

Goud in het defensief door hogere dollar

Afgelopen dagen was er heel wat beweging in het goud en waarschijnlijk zal die trend zich in de komende dagen en mogelijk zelfs weken verder zetten. De goudprijs viel terug tot een dieptepunt voor de recente 2 weken. Velen blameerden de gebeurtenissen op de forexmarkten voor deze terugval.