Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 31066 tot 31070
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 27 mei 2013

In de Amerikaanse landbouwsector dreigt volgende schuldenbubbel

De U.S. raakt het schuldenprobleem maar niet van zich afgeschud. Een volgende crisishaard lijken de studentenleningen te zijn. De meeste Amerikanen die aan de unief gaan studeren sluiten een lening af, want de kosten voor een goede unief swingen de pan uit.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 27 mei 2013

Roubini: Wereld koerst op supercrisis af

Als u denkt dat u alle doemscenario's wel gehoord heeft, dan moet u deze nog eens goed bekijken: een compilatie van interviews met professor economie Nouriel Roubini die Bloomberg heeft gemaakt. Zijn scenario: de eurozone valt uit elkaar, dan stoot de Verenigde Staten op de financiële grenzen en tot slot moet ook China een harde landing maken.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 27 mei 2013

Wall Street dicht vanwege gedenkdag

De aandelenbeurzen in New York houden maandag de deuren gesloten vanwege Memorial Day, de dag waarop gesneuvelde Amerikaanse militairen worden herdacht. Dinsdag zal de handel op de Amerikaanse aandelenmarkten weer aanvangen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 27 mei 2013

Waarom voelen de rijken zich niet rijk?

Iedereen droomt ervan om rijk te zijn, maar opmerkelijk genoeg voelen de rijken zich niet zo rijk eens ze veel geld verdienen, zegt Yahoo Finance.

Bron: express.be
Geplaatst: maandag 27 mei 2013

De clandestiene onteigening van de kleine spaarder: 100 miljard euro per jaar

Spaarders over de hele wereld verliezen elk jaar opnieuw meer dan 100 miljoen euro omdat de rente op hun spaargeld lager ligt dan de inflatie. Een fenomeen dat ‘negatieve reële rente’ heet en neerkomt op de clandestiene onteigening van spaarders. Volgens een studie van de Wereldbank treft de negatieve reële rente spaarders in 23 landen. De Dekabank en het Duits Instituut voor de Econiomie berekenen de omvang van het  fenomeen op meer dan 100 miljard euro per jaar.