Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 31071 tot 31075
Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: woensdag 22 mei 2013

Goud de hoogte in door positieve woorden FED

Goud is dol op nieuws wat vanuit de FED naar buiten komt. Ook dit keer is het niet anders. De goudkoers steeg op het nieuws dat de FED voorlopig niet gaat stoppen met het stimuleringsprogramma. Op dit moment staat de goudprijs op een stand van 1382 dollar per troy ounce, wat een stijging is van 0,4 procent. Daarnaast kan goud misschien nog een opkrikker verwachten, aangezien Ben Bernanke binnenkort voor het Congres gaat vertellen wat de verwachtingen zijn voor de economie in Amerika.

De dollar is wat afgezwakt door het bericht van de FED dat het nog niet van plan is om te stoppen met de opkoopprogramma’s, omdat het herstel van de economie nog niet zo stabiel is als men eerder dacht. De afgelopen zwakte goud juist af door geluiden in de markt dat een verzwakking van de stimuleringsmaatregelen eraan zat te komen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 22 mei 2013

Wachtlijsten voor de aankoop van goud!

De prijsval bij het goud werd op de 1ste plaats veroorzaakt door een verkoopgolf bij de ETF’s, de Amerikaanse beleggingsfondsen die in goud beleggen. In tegenstelling tot wat iedereen denkt is de impact van de ETF’s op de goudmarkt veel kleiner dan men denkt.

In 2012 waren de ETF’s maar goed voor circa 6 percent van de totale vraag naar goud. Marcus Grubb, managing director of investment bij de World Gold Council, rapporteerde dat die beleggingsfondsen in q1 nog 2 percent meer goud bezaten dan in q1 2012.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 22 mei 2013

8,6 miljoen Italianen leven in armoede

Miljoenen Italianen kunnen door geldgebrek hun huis niet goed verwarmen en zijn niet in staat vier keer per week vlees te eten. Dat blijkt uit een rapport van Istat, het Italiaanse bureau voor de statistiek.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 22 mei 2013

Hoe ontstaat een depressie?

Op Biflatie staat een mooi stuk over de werking van de markten, met markten als een heel algemeen begrip: aandelenmarkt, huizenmarkt, arbeidsmarkt,... Markten bewegen zich in golven, ze gaan op en neer. Dit is al eeuwen zo. Deze trend kan je niet tegenhouden, alleen maar beïnvloeden. Een zeer interessant stuk om beter te begrijpen hoe ze tegenwoordig trachten te vechten tegen de bierkaai.

Een depressie ontstaat als de omloopsnelheid van het geld instort. Hoe groter het optimisme over een betere toekomst, hoe minder er wordt gespaard en des te meer geld er wordt uitgegeven. Dat verhoogt de omloopsnelheid van geld. Als het vertrouwen afneemt, wordt het pessimisme over de toekomst groter en wordt er meer gespaard, dus minder geld uitgegeven. Hierdoor neemt de omloopsnelheid van geld af.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 22 mei 2013

Nederlandse scholen in crisislanden smeken om subsidies

Vijftien Nederlandse scholen in Spanje, Portugal en Italië zeggen dat ze in grote problemen komen als ze geen subsidie meer krijgen van Nederland.