EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
70
kliks
38
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 31076 tot 31080
Geplaatst op: maandag 10 juni 2013

Wie heeft gelijk, de consument of de producent?

Deze week zal meer duidelijkheid verschaffen over de tegenstrijdigheid tussen de Amerikaanse consumenten en de Amerikaanse producenten. De optimistische consumenten houden verrassend genoeg het hoofd boven water terwijl de economische data van de producenten stuk voor stuk tegenvallen. Deze week zal meer duidelijkheid bieden tegen het einde van de week.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 10 juni 2013

Als groei China verder daalt is dat ook slecht voor ons

''Het gaat niet goed genoeg met China. Het langjarige groeidoel is 7,5%, daarvan kunnen wij alleen maar romen. Dit jaar dreigt China echter onder die 7,5% te raken en dat is geen goed nieuws, ook niet voor ons, want wij profiteren van enorm van wat China importeert'', aldus Durk Veenstra. 

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: maandag 10 juni 2013

Australische Dollar wordt kopje kleiner gemaakt

Enkele maanden geleden leek niets of niemand de opgang van de Australische Dollar te kunnen stuiten. De Aussie vloog door alle plafonds heen, gestimuleerd door de combinatie van een sterk op dreef zijnde Chinese economie en door boomende grondstoffenprijzen.

Enkele maanden geleden leek niets of niemand de opgang van de Australische Dollar te kunnen stuiten. De Aussie vloog door alle plafonds heen, gestimuleerd door de combinatie van een sterk op dreef zijnde Chinese economie en door boomende grondstoffenprijzen.

Inmiddels is de situatie helemaal omgekeerd. De Australische Dollar heeft een dramatische glijpartij achter de rug, waarbij tegenover de Amerikaanse naamgenoot een dieptepunt voor de afgelopen 20 maanden werd gebruikt. Het was inderdaad geleden van oktober 2011 dat de Australische Dollar onder 95 cent viel.

10.6 procent verlies in 40 trading sessies

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 10 juni 2013

Woningmarkt grafiek des doods

Een verrassing is het niet natuurlijk maar we waren toch weer even stil van deze woningmarktgrafiek uit het 'zure appel'-rapport ( pdf) van onze overburen. DNB keek ook in haar glazen bol en zag in 2015 een einde aan de huizenprijsdalingen. Dat zou fijn zijn want een miljoen huizenbezitters (kwart van het totaal) zit nu al met een gezamenlijke onderwaarde van - hou je vast - 65 miljard euro. De totale Nederlandse hypotheekschuld daalt weliswaar door extra aflossingen maar de waarde van de huizen daalt ook. Dus per saldo schieten we er weinig mee op. De overwaarde zou in 2015 zo'n 300 miljard euro lager liggen dan voor de crisis. Poef, weg fictieve rijkdom. DNB rekende ook nog even de effecten van Duitse hypotheken lagere hypotheekrentes uit. Dat zou in 2014 en 2015 respectievelijk 0,1 en 0,2% extra bbp-groei opleveren. Het reëel beschikbare inkomen neemt pas in 2015 (met 0,2%) toe. De fundatellert (zie linksboven) zakte spontaan weer onder de 270.000.

Lees verder op daskapital.nl
Geplaatst op: maandag 10 juni 2013

De Nederlandsche Bank: 2013 is het jaar van de zure appel

Van stevig herstel van de economie is voorlopig geen sprake, aldus het rapport. Het herstel komt veel langzamer op gang dan gebruikelijk is bij recessies. De export trekt niet hard genoeg aan, en consumenten blijven alsmaar minder uitgeven.

Het begrotingstekort blijft stijgen. In december schatte de bank in dat het begrotingstekort zowel in 2013 als 2014 zou uitkomen op 3,5 procent. Nu is de verwachting dat het tekort volgend jaar oploopt tot 3,9 procent als het kabinet niet verder bezuinigt, ver boven de Brusselse norm.

Lees verder op nrc.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs