Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 31076 tot 31080
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 22 mei 2013

Hoe ontstaat een depressie?

Op Biflatie staat een mooi stuk over de werking van de markten, met markten als een heel algemeen begrip: aandelenmarkt, huizenmarkt, arbeidsmarkt,... Markten bewegen zich in golven, ze gaan op en neer. Dit is al eeuwen zo. Deze trend kan je niet tegenhouden, alleen maar beïnvloeden. Een zeer interessant stuk om beter te begrijpen hoe ze tegenwoordig trachten te vechten tegen de bierkaai.

Een depressie ontstaat als de omloopsnelheid van het geld instort. Hoe groter het optimisme over een betere toekomst, hoe minder er wordt gespaard en des te meer geld er wordt uitgegeven. Dat verhoogt de omloopsnelheid van geld. Als het vertrouwen afneemt, wordt het pessimisme over de toekomst groter en wordt er meer gespaard, dus minder geld uitgegeven. Hierdoor neemt de omloopsnelheid van geld af.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 22 mei 2013

Nederlandse scholen in crisislanden smeken om subsidies

Vijftien Nederlandse scholen in Spanje, Portugal en Italië zeggen dat ze in grote problemen komen als ze geen subsidie meer krijgen van Nederland.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 22 mei 2013

Nederland is belastingparadijs voor Griekse bedrijven

Nederland helpt grote Griekse bedrijven met het ontwijken van belastingen in eigen land. Dat schrijft onlinekrant De Pers op basis van een eigen onderzoek.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 22 mei 2013

Kwart Nederlanders houdt meer contanten in huis

Zo'n 27 procent van de Nederlanders heeft gehoor gegeven aan de oproep van het Nibud om voldoende contant geld in huis te halen.

Het instituut voor budgetvoorlichting adviseerde consumenten in april om voldoende cash achter de hand te hebben in verband met de vele cyberaanvallen op banken.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 22 mei 2013

"Stoppen met stimulering door Fed zeer risicovol"

De Amerikaanse centrale bank kan niet zomaar stoppen met haar stimuleringsprogramma, zo waarschuwen verschillende centrale bankiers. De meest recente waarschuwing komt van de gouverneur van de Zuid-Koreaanse centrale bank. Hij vreest voor een sterk stijgende rente en dalende obligatiekoersen. Dat zal banken, overheden en huishoudens treffen.