Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 31101 tot 31105
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 21 mei 2013

China bouwt ‘s werelds grootste gebouw,… in the middle of nowhere

Volgens Quartz zal Broad Sustainable Construction (BSB), een Chinees bouwbedrijf, binnenkort beginnen met de bouw van het grootste gebouw ter wereld. Het zou 838 meter hoog worden, 10 meter hoger dan Dubai’s Burj Khalifa. Het wordt gebouwd op een verlaten terrein nabij Changsha waar 7 miljoen Chinezen wonen, een kleine stad voor China.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 21 mei 2013

Marc Faber: “De overheid kan uw goud aanslaan”

Marc Faber, redacteur en uitgever van het Gloom, Boom & Doom Report, is een van ‘s werelds meest beroemde markt contrarians. Hij is al vrij goed in het voorspellen van financiële bubbels en de economische crisis van de voorbije decennia.

In dit interview bespreekt Faber bespreekt waarom hij koper is van goud, maar waarschuwt tevens voor de gevaren van de overheid, met name in de Verenigde Staten.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: dinsdag 21 mei 2013

Eerste tekenen ontkoppeling edelmetaalprijzen?

Zilverproducent First Majestic biedt zilverbaren aan tegen hoge premies. Ondanks de huidige officiële zilverprijs van ca. $22.50 per ounce, verkoopt First Majestic zilverbaren via haar webshop voor $27 per ounce, een premie van 20%. Hoewel premies op munten niet ongebruikelijk zijn, zien we dit bij (grotere) baren doorgaans niet. Blijkbaar is First Majestic niet bereid zilver te verkopen tegen de huidige marktprijs, waarmee de eerste haarscheurtjes zichtbaar worden in de ‘papieren’ prijsstelling. Is dit het eerste teken van een aanstaande ontkoppeling tussen papieren prijzen en fysieke prijzen voor edelmetalen?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 21 mei 2013

De Dollar is momenteel ‘The Hottest Currency’

Op de valutamarkten is de Dollar momenteel zonder enige tegenstand The Hottest Currency’. Een aantal factoren geven de U.S. dollar een duwtje in de rug. We zetten er enkele van op een rijtje: een zwakke Yen, betere macro-data, aantrekkelijke rentevoeten ten opzichte van de rest van de wereld, een zwakkere Euro…

Morgan Stanley signaleert een duidelijke zwaai die de forex markten in de voorbije week hebben gemaakt. Die werden niet zozeer bepaald door de Yen als wel door de Dollar. De investeerders beschouwen de U.S. Dollar opnieuw als een volwaardige investeringsmunt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 21 mei 2013

Hedge Funds gaan short op Amerikaanse 10-jarige obligaties

Hedge funds en grote speculanten zijn voor het eerst in twee maanden weer netto short op de Amerikaanse obligaties. Ze vrezen ervoor dat de Federal Reserve quantitative easing zal verminderen waardoor de rentevoeten op deze obligaties gaan stijgen aldus Bloomberg