Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 31151 tot 31155
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 13 mei 2013

Europa moet zich beschermen tegen Chinese import

Lakshmi Mittal, topman van staalreus ArcelorMittal, roept Europa op handelsbarricades op te werpen en protectionistische maatregelen te omarmen. Zo moet de industrie, inclusief de staalindustrie, in Europa beschermd worden tegen goedkope import en oneerlijke concurrentie uit China. Tegelijkertijd betoogt de bestuursvoorzitter van ArcelorMittal in een interview in de krant Financial Times dat de Europese bezuinigingspolitiek de vraag naar staal doet stokken.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 13 mei 2013

Indiers en Chinezen kopen goud in Dubai

Indiërs, Chinezen en toeristen uit andere Aziatische landen kopen steeds vaker goud als ze in Dubai zijn. De goudprijs in de Verenigde Arabische Emiraten is lager dan in eigen land. Voor toeristen uit India is een besparing van 7% al snel gerealiseerd. Vooral na de prijsdaling van midden april is de vraag naar goud in Dubai toegenomen. Vooral 22 karaat is populair.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: maandag 13 mei 2013

Megafraude ziekenhuizen

Ongeveer tien procent van alle nota’s van Nederlandse ziekenhuizen is niet volledig naar waarheid ingevuld en soms zelfs geheel verzonnen. De instellingen declareren elk jaar zeker 3 à 4 miljard euro te veel bij zorgverzekeraars.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 13 mei 2013

De waarheid achter de daling van de goudvoorraad bij GLD

De goudvoorraad van de goud-ETF daalt al enkele maanden. Truth in Gold legt uit hoe het systeem bij GLD werkt en wat de daling van de goudvoorraad betekent. De conclusie is dat de daling van het goud bij GLD op termijn zelfs heel positief is voor de goudprijs.

De in- en uitvoer van fysiek goud bij GLD gebeurt door Authorized Participants, m.a.w. de banken en hedge funds die handelen in GLD. Per 100.000 aandelen die ze moeten aankopen of verkopen dienen ze aan of van GLD fysiek goud te kopen of verkopen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 13 mei 2013

Beurs Tokio sluit op hoogste niveau sinds 5 jaar

De beurs in Tokio heeft vandaag de handelsdag afgesloten met een winst van 1,20 procent. De beleggers waren positief gestemd na de daling van de Japanse yen ten opzichte van de dollar tot het laagste niveau sinds oktober 2008. Dat is goed nieuws voor de Japanse exportbedrijven.