Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 31156 tot 31160
Bron: debeurskoersen.nl
Geplaatst: dinsdag 21 mei 2013

Spaanse staatsschuld bereikt weer een record

De Spaanse staatsschuld is in het eerste kwartaal van 2013 naar het hoogste niveau ooit geklommen. De schuld van de Spaanse staat is momenteel 923,31 miljard euro.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 20 mei 2013

Markt voor rundvlees Azië groeit sterk

Het Braziliaanse JBS, 's werelds grootste rundvleesproducent, lonkt naar Japan en andere Aziatische landen voor groei, nadat de verkoop in het Verre Oosten in het afgelopen kwartaal met 30 procent steeg.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 20 mei 2013

EU breidt onderzoek manipulatie energieprijs uit

Mededingingsautoriteiten van de Europese Unie (EU) breiden het onderzoek naar de vermeende manipulatie van energieprijzen uit, meldden personen bekend met de situatie maandag.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 20 mei 2013
Bron: financielevalkuilen.com
Geplaatst: maandag 20 mei 2013

De valutaoorlog is definitief een feit. Hoe nu verder?

Japan heeft voor miljarden euro’s geld bijgedrukt en hiervan maandelijks € 59 miljard aan staatsleningen opkopen. Het geld daarvoor wordt gecreëerd door de Centrale Bank zonder dekking van goud of goederen. Doel is meer inflatie in Japan en een daling in wisselkoers. De Japanse yen daalt nu inderdaad snel ten opzichte van $ en €. Export door Japan wordt dus nu goedkoper.  Daarvoor steeg de Yen juist omdat er veel Euro’s en dollars extra zijn bijgedrukt.

Maar dit is pas het begin. Binnen 2 jaar zal er 270,000 miljard Yen in omloop zijn, waar dat nu ‘maar’ 137,000 miljard is. Bedragen waar ik me niet zo veel bij kan voorstellen. En veel hoger dan wat in de VS en Europa extra aan geld is bijgedrukt. En daar zullen andere landen als bijvoorbeeld Korea ook weer op reageren.