Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 31161 tot 31165
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 30 mei 2013

‘Binnenlandse consumptie, niet export, zal Japanse economie uit het slop halen’

Lars Christensen van de blog Macro Market Musings is verbaasd vast te stellen hoeveel commotie er rond Abenomics heerst. De politiek van monetaire verruiming zoals die de Japanse centrale bank wordt gevoerd heeft menigeen op het verkeerde been gezet.

De meeste waarnemers denken namelijk met enige mate van zekerheid te weten dat de zwakke Yen de Japanse export zal bevoordelen en zo een stroomstoot zal geven aan de economie. Exit deflatie, zo luidt dan de rest van het verhaal. Maar zal het zo wel lopen?

Bbp zal inderdaad groeien, maar op een andere manier ...

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 30 mei 2013

Merkel en Hollande overlegen over crisis

Bondskanselier Angela Merkel van Duitsland overlegt donderdag in Parijs met de Franse president François Hollande over de aanpak van de schuldencrisis en stimulering van de Europese economie.

Dat meldt de Duitse publieke omroep ARD. Vooral over de de aanpak van de schuldencrisis verschillen de twee leiders van mening. Hollande is tegen drastische bezuinigingen om de begroting weer op orde te krijgen. Hij wil de economie met overheidsinvesteringen uit het dal halen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 30 mei 2013

Spaanse economie blijft krimpen

De Spaanse economie is in het eerste kwartaal van dit jaar met 0,5 procent gekrompen in vergelijking met het voorgaande kwartaal. Dat blijkt uit definitieve cijfers van het Spaanse bureau voor de statistiek die donderdag naar buiten kwamen.

In het vierde kwartaal van 2012 kromp de op drie na grootste economie van de eurozone met 0,8 procent.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 30 mei 2013

Boek over exit euro wordt direct een bestseller

Het boek "Why We Should Leave the Euro" van João Ferreira do Amaral is in Portugal op een maand tijd de nieuwste bestseller geworden. Het laat daarmee enkele kookboeken en het populaire "Fifty Shades of Grey" achter zich. Hoewel de eurocrisis op de achtergrond is beland, wint de anti-euro beweging in de Eurozone steeds meer aan kracht, zo staat op Financial Sense...

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 30 mei 2013

Goldman Sachs gaat contrair: ‘We houden van de Chinese beurs’

We hoeven het niet onder stoelen of banken te steken: Chinese aandelen hebben ons de afgelopen maanden teleurgesteld. Naar de reden waarom hoeven we niet lang te zoeken: de Chinese economie bevindt zich in een transitieperiode en dan gaat het altijd wat moeizamer.

De brokers zijn wat voorzichtiger geworden voor de beurs van Shanghai, we vonden in onze mailbox de afgelopen weken maar bitter weinig rapporten waarin het optimisme overheerste. Maar Goldman Sachs gaat tegen de trend in met een liefdesverklaring: we houden van de Chinese beurs als achterblijver.

We mogen een solide return in Shanghai verwachten...