Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 31176 tot 31180
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 13 mei 2013

Goud terug naar $ 1.322?

Vorige week daalde de goudprijs voor het eerst op weekbasis sinds de grote crash. Na een sterke remonte zit de mot er wat in de laatste 2 weken. Een daling door de steun van $ 1.440 kan de goudprijs laten corrigeren tot het volgende steunniveau van $ 1.322, dit was het laagste punt tijdens de grote goud crash.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 13 mei 2013

Desinformatie: Met deze onzin worden we elke dag geconfronteerd

Dagelijks worden wij op een portie onzin geconfronteerd, waar de honden geen brood van lusten. Cijfers worden over je uitgestrooid alsof het snoepgoed in Sinterklaastijd is. En iedere zichzelf respecterende analist geeft daarbij in zijn analyse ter verheldering van zijn standpunt vaak ook nog eens de prachtigste grafieken.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 13 mei 2013

Yen naar laagste stand sinds oktober 2008

De Japanse yen is maandag gedaald tot het laagste niveau ten opzichte van de Amerikaanse dollar sinds oktober 2008. Voor het eerst in 4,5 jaar tijd werd meer dan 102 yen per dollar betaald.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 13 mei 2013

Glencore Xstrata voert koperproductie op

Grondstoffenreus Glencore Xstrata heeft zijn productie van onder meer koper flink opgevoerd in het eerste kwartaal. Dat blijkt uit productiecijfers die het concern maandag naar buiten bracht. Eerder deze maand werd de fusie tussen grondstoffenhandelaar Glencore en mijnbouwgroep Xstrata na een proces van 15 maanden officieel afgerond. Het bedrijf heeft een marktwaarde van 70 miljard dollar en is de op 3 na grootste grondstoffendelver ter wereld.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 13 mei 2013

Moederdag voedt nieuwe fysieke goudrush

Wie dacht dat de fysieke goudrush bijna ten einde zou lopen, heeft het verkeerd. Over heel de wereld zien we een stijging van de vraag naar fysiek goud en zilver. ZelfsĀ MoederdagĀ zorgt voor een nieuwe opstoot, ook in de Verenigde Staten. Consumenten zien door de daling van de goud- en zilverprijs meer waarde in juwelen.

Consumenten betalen liever iets meer voor een mooi gouden of zilveren juweel waar de moeder lang van kan genieten dan aan bloemen of chocolade dat na een week al verloren is. 1 op de 3 Amerikanen zegt juwelen te kopen voor Moederdag. Dit is het hoogste cijfer in negen jaar. In 2012 steeg de verkoop van juwelen al van $ 67 miljard (2011) naar $ 71 miljard.