Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 31181 tot 31185
Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 12 mei 2013

'Geen devaluatie voor eigen gewin'

Zeven vooraanstaande industriële mogendheden, de G7, hebben dit weekeinde beklemtoond dat ze niet enkel uit eigen belang met behulp van devaluatie monetair beleid voeren. De ministers van Financiën en de centrale bankdirecteuren van Canada, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Japan en de VS waren voor informeel overleg bijeen in het Engelse plaatsje Aylesbury, ten noordwesten van Londen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 12 mei 2013

Schäuble tegen het opkopen hypotheken door ECB

De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble is tegen eventuele plannen van de Europese Centrale Bank om het bedrijfsleven te steunen met het opkopen van hypotheken.

Dit vertelde Schäuble tijdens een partijcongres, zo meldt persbureau Reuters.

Zaterdag gaf ECB-president Mario Draghi aan dat de centrale bank overweegt hypotheken op te kopen als onderdeel van het plan om mkb-bedrijven in de eurozone te steunen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 12 mei 2013

Europa: Handjeklap, misleiding en bedrog

Het Europese bouwwerk oogt als een groot glazen kasteel waar altijd aan gewerkt wordt. Aan de zonzijde veel vlaggen, grote raampartijen en prachtige ontvangstzalen. Aan de schaduwkant, in de diep verborgen krochten liggen de geheime gangen en kamers, waar alleen ingewijden de weg weten en de enkele goedwillende, die er per ongeluk terecht komt, hopeloos verdwaalt om uiteindelijk als een skelet in een donkere uithoek te eindigen.

Bron: inspanje.nl
Geplaatst: zondag 12 mei 2013

Zorgen onder financiële experts over Spaanse 'bad bank'

De totale waarde van die woningen en andere slechte leningen die bij SAREB zijn ondergebracht bedraagt 50,7 miljard euro. Hier staat 4,8 miljard euro aan kapitaal van gezonde banken tegenover. 

Reuters citeert enkele bankiers die anoniem willen blijven en die beweren dat deze 4,8 miljard euro wel eens veel te weinig kan zijn en dat zij de kans groot achten dat de factuur voor de redding van de Spaanse banken veel hoger kan uitvallen dan voorzien. 

Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 12 mei 2013

'Stresstest banken was niet streng genoeg'

De stresstesten die Europese banken eerder moesten ondergaan, waren niet streng genoeg. Dat zei minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën zaterdagavond na afloop van de G7 bijeenkomst in Groot-Brittannië, zo meldde zondag het Financieele Dagblad. De stresstesten ,,waren niet tough enough'' en legden niet alle problemen bloot, aldus Dijsselbloem.