Nieuws / Artikelen met het woord

57649 artikelen gevonden. Artikel 31186 tot 31190
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 20 mei 2013

'Brixit kost bedrijven miljarden euro's'

Leiders van Britse bedrijven hebben maandag gewaarschuwd dat een vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie - de Britse exit: Brixit - de Britten 92 miljard pond (bijna 109 miljard euro) per jaar kan kosten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 20 mei 2013

Duitse belastingontduikers melden zich

Nadat de belastingaffaire van Uli Hoeness, voorzitter van voebalclub Bayern München, bekend was geworden, is het aantal belastingontduikers dat zich bij de Duitse belastingdienst meldde, snel gestegen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 20 mei 2013

Japan positiever over economie

De Japanse regering is afgelopen maand positiever geworden over de vooruitzichten voor de eigen economie. Dat bleek maandag uit haar maandelijkse economische rapport.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 20 mei 2013

Britse premier gaat strijd aan tegen belastingsontduikingen

In de strijd tegen grensoverschrijdende belastingontwijking heeft de Britse premier David Cameron de Britse overzeese gebieden en kroonbezittingen opgeroepen om "het eigen huishouden op orde te brengen".

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 20 mei 2013

Dit is hoe de markten werken

Een depressie ontstaat als de omloopsnelheid van het geld instort. Hoe groter het optimisme over een betere toekomst, hoe minder er wordt gespaard en des te meer geld er wordt uitgegeven. Dat verhoogt de omloopsnelheid van geld. Als het vertrouwen afneemt, wordt het pessimisme over de toekomst groter en wordt er meer gespaard, dus minder geld uitgegeven. Hierdoor neemt de omloopsnelheid van geld af. Deze cyclus herhaalt zich elke keer weer. Diverse centrale bankiers hebben al laten optekenen dat de beurs niets anders is dan ‘golven van optimisme afgewisseld met golven van pessimisme’.