Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 31206 tot 31210
Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: zaterdag 11 mei 2013

Europese ontwikkelingsbank overweegt bedrijven te steunen

Dit zegt de president van de ontwikkelingsbank, Suma Chakrabarti, zo meldt persbureau Reuters.

Eerder gaven de Europese Centrale Bank (ECB) en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) al aan bezorgd te zijn over de onwil van banken om uit te lenen aan bedrijven.  

Bron: dagelijksestandaard.nl
Geplaatst: zaterdag 11 mei 2013

Haviken krijgen de overhand in Poetins regering

Met het ontslag van onder-premier Vladislav Surkov is een van de meest prominente liberalen uit het Russische kabinet verdwenen. De machtsbalans in Moskou lijkt in het voordeel van de haviken te zijn verschoven.

Surkov werd afgelopen woensdag uit zijn ambt ontheven, nadat hij als enige minister tijdens een televisieuitzending van een kabinetsberaad zijn stem tegen Poetin had verheven. Zijn aanstelling als onder-premier iets meer dan een jaar eerder was al een demotie. Daarvoor diende hij als een van Poetins voornaamste strategen. De verkiezingsnederlaag van de regeringspartij eind 2011 was blijkbaar echter reden om hem op een zijspoor te zetten. Verenigd Rusland verloor toen 15 procent van de stemmen ten opzichte van de vorige verkiezingen.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: zaterdag 11 mei 2013

'Meer faillissementen door beleid banken'

Dit zegt curator Louis Deterink in een gesprek met NRC Handelsblad. Hij was onder andere actief bij Daf en Fokker toen die bedrijven in de problemen kwamen.

Volgens Deterink zijn banken minder bereid geworden om een faillissement te voorkomen. Voor de crisis kwam 70 procent van de noodlijdende bedrijven er weer bovenop doordat de bank minder streng beleid ging voeren, aldus de curator. Hij zegt dat financiële instellingen dit beleid niet meer voeren.

Bron: refdag.nl
Geplaatst: zaterdag 11 mei 2013

Het is hoog tijd voor een nationaal eurodebat

„De euro is voor Frankrijk zo’n 10 procent overgewaardeerd, en voor Duitsland ongeveer 15 procent onder­gewaardeerd. Het gevolg hiervan is dat de Franse economie in een depressie is geraakt, terwijl in Duitsland over­verhitting begint toe te slaan.” beeld ANP

Het is hoog tijd voor een nationaal eurodebat, betoogt André ten Dam.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 11 mei 2013

18-koppige Vlaamse expeditie trekt via 'Vlasroute' naar China

Vanuit Mechelen zijn achttien Vlaamse ondernemers, academici en journalisten vertrokken op de 'Vlasroute', een reis op eigen kracht over land naar China. Ze willen tijdens hun expeditie de vroegere Zijderoute even in ere herstellen en in de landen die ze doorkruisen ideeën op het vlak van onder meer economie en milieu uitwisselen. De reis krijgt de steun van de Vlaamse regering en minister-president Kris Peeters wuifde de deelnemers  mee uit.