Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 31216 tot 31220
Bron: beurs.nl
Geplaatst: donderdag 30 mei 2013

Olieprijs sluit flink lager

AMSTERDAM (Dow Jones)--De olieprijs is woensdag flink lager gesloten, vooral vanwege zorgen om de vraag naar olie en dalende aandelenbeurzen.

De economische groei in China - na de VS de grootste olieconsument van de wereld - zal volgens het IMF lager zijn dan eerder gedacht, wat de zorgen aanwakkerde over de toekomstige vraag naar olie. Het IMF rekent voor de Aziatische grootmacht nu op een economische groei van 7,75%, waar eerder werd uitgegaan van 8%.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 30 mei 2013

Wall Street vreest afbouw stimulering Fed

De koersen op Wall Street gingen woensdag omlaag, net als op de Europese beurzen eerder op de dag. Beleggers vrezen dat de Federal Reserve, de koepel van centrale banken, na een reeks sterke cijfers over de Amerikaanse economie zijn stimuleringsprogramma zal gaan afbouwen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 29 mei 2013

VIDEO: Bitcoin versus goud & zilver

Mike Maloney en Chris Martenson bespreken de opkomst van de nieuwe digitale munt bitcoin.

Alhoewel beide heren geen intentie hebben om geld richting de virtuele valuta te sturen, vinden ze het wel een interessante ontwikkelingen. Maloney is er in principe niet tegen als de massa dit medium accepteert als ruilmiddel. Martenson is echter sceptisch over het systeem.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 29 mei 2013

Hoe ziet de economische toekomst eruit?

Het globale westerse monetaire stelsel bevindt zich momenteel op de rand van de afgrond. Het klinkt misschien weer lekker dramatisch maar wanneer je kijkt naar de internationale ontwikkelingen bij de centrale banken en ziet welke beslissingen er worden genomen dan zul je het toch eens moeten zijn met de eerst zin, nietwaar? Helemaal als je begrijpt hoe het systeem van ongedekt geld functioneert en welke rol ‘schuld’ hierin speelt. Ik heb het gevoel dat wij ons, als samenleving, aan de vooravond van iets groots bevinden en dat weinig Nederlanders dit eigenlijk maar beseffen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 29 mei 2013

US Mint verkoopt terug gouden munten,… 40 % boven spot

Een maand geleden had de US Mint de verkoop van de 1/10 ounce golden eagle opgeschort. Sinds gisteren is de munt weer verkrijgbaar. De gewenste koper moet daarvoor slechts $ 195 betalen + $ 5,95 voor de doos en $ 4,95 voor de verzendkosten. Hierdoor betaalt de koper een premie van ruim 40 % boven de spotprijs, aldus