Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 31231 tot 31235
Bron: iex.nl
Geplaatst: vrijdag 10 mei 2013

Daar gaat goud

Onder 1430 dollar nu, ofwel -1,90%.

"BNP Paribas Friday cut its outlook on gold prices for this year and next, but said it expects the metal to trade back above $1,600/oz in six months. The bank now sees gold averaging $1,580 a troy ounce this year, down 5% on its previous forecast. In 2014, it expects gold to average $1,520/oz, also down 5% on its earlier outlook."

Bron: parool.nl
Geplaatst: vrijdag 10 mei 2013

Volgend jaar zijn er meer mobiele abonnementen dan mensen

Een man met een mobiele telefoon in een sloppenwijk in India. © afp

In 2014 zullen er meer abonnementen voor mobiele telefoons zijn dan mensen. Dit blijkt uit een rapport van International Telecoms Union (ITU), onderdeel van de Verenigde Naties.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 10 mei 2013

Jean-Claude Trichet plant Mario Draghi een mes in de rug

Europa is politiek gezien een wespennest waarbij de belangrijkste leiders voortdurend proberen elkaar vliegen af te vangen. Vooral Frankrijk en Duitsland hebben zich in dat vliegen vangen gespecialiseerd. Logisch gevolg is dat de slagkracht van de Eurozone beperkt is.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 10 mei 2013

De Geus: beleggers kopen alles, behalve goud

De AEX staat vandaag weer op een record. Waar komen al die groene cijfers vandaan?

Het gaat goed op de beurs. De AEX staat op hoogste punt in twee jaar tijd. Iedere dag van stijging levert sinds deze week weer een nieuw record op en daarmee is de graadmeter op terug op het niveau van april 2011.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 10 mei 2013

Stagflatie en goud nog steeds een perfect koppel

Hoewel de goudprijs al enkele weken onder vuur ligt en al bijna twee jaar weigert om door te stoten naar nieuwe recordprijzen, blijft de huidige economische omgeving en perfecte match voor een hogere goudprijs. Stagflatie (economische groei onder het inflatieniveau) blijft op lange termijn de ideale voedingsbodem voor het gele edelmetaal.

De huidige verdeling van de welvaart is de grootste roof allertijden. Jaarlijks verhuist er $ 2 biljoen uit de zakken van de bevolking naar de grote der aarde. Dit komt overeen met $ 55 miljard per dag. Maar dit wordt allemaal verpakt en verdoken voor de bevolking.