Nieuws / Artikelen met het woord

57876 artikelen gevonden. Artikel 31251 tot 31255
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 23 mei 2013

Chinese industriële productie krimpt

De industriële productie in China is in mei onverwacht gekrompen. Dat bleek donderdag uit de inkoopmanagersindex van zakenbank HSBC en onderzoeksbureau Markit. Het is voor het eerst in7 maanden tijd dat de productie krimpt.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 23 mei 2013

KPMG voor rechter na aanprijzen België als belastingparadijs

België aanprijzen als belastingparadijs kan zware gevolgen hebben. Vandaag moet het topkantoor KPMG Belastingconsulenten om die reden verschijnen voor de strafrechter. Dat schrijft De Tijd.

Bron: piepvandaag.nl
Geplaatst: donderdag 23 mei 2013

Ecuador wil regenwoud verkopen aan China

Ecuador is voornemens 3 miljoen van het totaal van 8.1 miljoen hectare regenwoud dat het land rijk is, te veilen aan voornamelijk Chinese olie- en gasmaatschappijen. 

Bron: nrc.nl
Geplaatst: donderdag 23 mei 2013

Einde aan bankgeheim binnen de Europese Unie

door Lex Boon Economie Lees meer over: bankgeheim belastingdienst Europa Europeanen Liechtenstein Luxemburg spaargeld Op een Europese top in Brussel is een akkoord bereikt over automatische uitwisseling over alle bankgegevens van alle Europeanen, in welk EU-land ook. Luxemburg en Oostenrijk blokkeerden dit lange tijd, om het bankgeheim in stand te houden, maar hebben vanavond toegestemd.

Hiermee wordt het voor EU-burgers onmogelijk om hun spaargeld in andere landen binnen de Unie te stallen buiten het oog van de eigen belastingdienst. Oostenrijk en Luxemburg lagen lange tijd dwars omdat ze eisten dat ook niet-EU-land Zwitserland eerst zijn bankgeheim zou opheffen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 23 mei 2013

Bernanke zet goud op verkeerde been

De voorzitter van de Fed, Ben Bernanke, zette de goudmarkt vandaag een stevige hak. De voorbereide tekst van de hoorzitting voor het Amerikaanse congres liet er weinig twijfel over bestaan: het is nog veel te vroeg om het opkoopprogramma voor Amerikaanse staatsobligaties (QE) te stoppen.

Goud schoot omhoog tot boven 1410 dollar per ounce op de publicatie van de tekst.