Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 31261 tot 31265
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 17 mei 2013

Meer kwaliteit en minder kwantiteit op beurs van Wall Street

De scherpe terugval van het aantal nieuwe bedrijven op de beurs van Wall Street heeft met verschillende factoren te maken. De cijfers spreken voor zichzelf: in 1997 gingen nog 8,800 bedrijven in de U.S. publiek, vorig jaar waren er dat nog maar 4,100 of minder dan de helft.

Bron: she.be
Geplaatst: vrijdag 17 mei 2013

Waarom je best niet met pensioen gaat

Het is halsstarrig uitkijken naar het pensioen voor heel wat werknemers. Maar nu toont een Brits onderzoek bij 9.000 volwassenen aan dat zo'n retraite helemaal niet zo gezond is.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 17 mei 2013

Slecht nieuws? Aandelen omhoog!

De S&P 500 blijft maar stijgen, ondanks de weinig hoopgevende macro-economische vooruitzichten. Onderstaande grafiek laat zien dat beleggers zich weinig aantrekken van de zwakke onderliggende fundamenten. Het gaat om rendement en daarvoor moet je nu in aandelen zitten. De goudprijs is dit jaar al met 18% gezakt, terwijl de Amerikaanse beurzen 16% hoger staan.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 17 mei 2013

Premie op goudbaren naar records in Azië

In Hong Kong en Singapore betaalt men steeds meer premie voor goud. De goudprijs is weliswaar gezakt, maar door de sterk toegenomen vraag worden de premies steeds hoger. Er is een serieus tekort om aan de Chinese vraag te voorzien. Japanse handelaren zien een kans en exporteren hun goudbaren naar de Chinese markt. In maart importeerde China een recordhoeveelheid van meer dan 220 ton goud!

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 17 mei 2013

James Turk: Goud en Bitcoin zijn de valuta van de toekomst

ziet veel gelijkenissen tussen goud en Bitcoin. Hij ziet beide als de ultieme betaalsystemen in de toekomst. Bitcoin is geen digitaal geld, maar een crypto-currency, een technologische revolutie in het valutalandschap. Het grote verschil is dat Bitcoin nog maar in zijn kinderschoenen staat terwijl goud al eeuwen zijn waarde heeft bewezen.