Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 31281 tot 31285
Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: donderdag 16 mei 2013

Beleggers stappen uit goud-ETF's en kopen meer fysiek goud

Er vindt een kentering plaats in de goudmarkt. Het laatste rapport van de World Gold Council laat namelijk zien dat goud-ETF's voor het eerst gekrompen zijn! Niet langer willen beleggers een papieren claim, maar fysiek goud vasthouden. De vraag naar beleggingsgoud nam in het eerste kwartaal van dit jaar opnieuw toe. We vragen ons af wat het tweede kwartaal gaat brengen, gezien de grote vraag naar fysiek metaal in de maand april.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 16 mei 2013

Hollande wil eigen regering voor eurozone

De eurozone moet een eigen ''economische regering'' krijgen, met een ''echte president''. Die moet elke maand bijeenkomen en onder meer de belastingstelsels van de 17 eurolanden harmoniseren.

Dit is een van de vier punten van het ''Europees initiatief'' dat de Franse president François Hollande donderdagavond presenteerde.

Bron: co.uk
Geplaatst: donderdag 16 mei 2013

Paus Franciscus roept leiders op einde te maken aan de tirannie van het geld

He said free-market capitalism had created a “tyranny” and that human beings were being judged purely by their ability to consume goods.

Money should be made to “serve” people, not to “rule” them, he said, calling for a more ethical financial system and curbs on financial speculation.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 16 mei 2013

Stresstest banken EU uitgesteld tot 2014

De Europese Bankautoriteit (EBA) stelt de volgende formele stresstest voor de Europese bankensector uit tot 2014.

Het uitstel moet de Europese Centrale Bank (ECB) tijd geven om onderzoek te doen naar de kwaliteit van bezittingen van banken in de Europese Unie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 16 mei 2013

Platina, Palladium en Uranium

Rick Rule van Sprott Global Resource Investment ziet veel potentieel in de vorm van platina, palladium en uranium de komende jaren. Op een meeting stelde hij vragen aan het publiek. De antwoorden, of het gebrek eraan, tonen aan hoe gevaarlijk de situatie is op de financiële markten en dat de edelmetalen niet reageren zoals ze zouden moeten doen, aldus