Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 31296 tot 31300
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 9 mei 2013

EU en Canada dichtbij handelsakkoord

De Europese Unie heeft bijna een handelsakkoord bereikt met Canada. Alleen over enkele landbouwkundige onderwerpen moet nog overeentstemming worden bereikt. 

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 9 mei 2013

Fannie Mae betaalt 59 miljard dollar dividend aan VS

De Amerikaanse hypotheekverstrekker Fannie Mae keert 59,4 miljard dollar (45,2 miljard euro) dividend uit aan de Amerikaanse overheid, die het bedrijf in 2008 overeind hield met 117,1 miljard dollar aan noodsteun. Dat werd bekendgemaakt bij de presentatie van de kwartaalcijfers.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: donderdag 9 mei 2013

Private equity bedrijven de grote winnaars in de grondstoffen-’boom’

Op dit moment staat er voor $48 miljard aan mijnen en mijnbouwprojecten in de etalage, bijna het dubbele van vorig jaar. Dit is de grootste verkoopgolf ooit, en is tekenend voor het nieuwe paradigma in de wereld van de mijnbouw. Hoewel niet alle projecten afnemers vinden, is er wel een nieuwe groep kopers aan het ontstaan, aldus Bloomberg.

Met de sterk stijgende kosten van de afgelopen jaren wordt het steeds duidelijker hoe weinig efficiënt de mijnbouwers produceren. Ondanks stijgende grondstofprijzen hebben ze slechte prestaties geleverd, en nagenoeg geen waarde toegevoegd voor aandeelhouders. Ze worden nu voor het eerst in decennia afgerekend op deze slechte prestaties, hetgeen vorig jaar leidde tot een ontslaggolf van CEO’s. De nieuwe directeuren gooien het over een andere boeg, en de aandacht gaat nu naar kostenreductie en operationele efficiënties, i.p.v. naar het uitbreiden van reserves. Een van de beste strategieën om geld te creëren is het verkopen van projecten, en dat is de reden waarom mijnbouwers op deze bodem projecten in de etalage zetten, terwijl ze vroeger altijd juist kochten op de bodem. De wereld staat op z’n kop.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 9 mei 2013

Dow hervat recordreeks

Wall Street opende donderdag met lichte verliezen, maar halverwege de handelssessie hervatte de Dow-Jonesindex de recordreeks die 5 handelsdagen eerder werd ingezet. De S&P 500 stond vlak onder de recordstand die woensdag werd bereikt en de Nasdaq boekte een lichte winst. Met het merendeel van de kwartaalcijfers achter de rug en zonder groot macro-economisch nieuws was er weinig inspiratie voor handen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 9 mei 2013

Hoogste slotstand AEX van 2013

Vanwege de viering van Hemelvaartsdag was het zeer rustig op het Damrak. Daar bewoog de graadmeter bij lage volumes tussen 357,03 en 359,87 punten. Het vorige jaarrecord was 358,92 punten en dateerde van 30 januari.

Elders in Europa lieten de beurzen een gemengd beeld zien, na de sterke opmars in de afgelopen dagen. De beurzen in Frankfurt en Londen stegen 0,2 respectievelijk 0,1 procent.