Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 31311 tot 31315
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 28 mei 2013

Franse consumentenvertrouwen op dieptepunt

Het Franse consumentenvertrouwen is in mei gedaald naar het laagste niveau ooit. Dat meldt het Franse bureau voor de statistiek.

De index die het vertrouwen van de Franse bevolking in de economie weergeeft, kwam uit op een stand van 79, tegen een herziene 83 een maand eerder. Economen rekenden gemiddeld op een stand van 85.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 28 mei 2013

'PvdA wil tv-taks voor kabelbedrijven'

De PvdA wil kabelbedrijven en andere aanbieders van televisiepakketten een heffing opleggen. Dat meldt De Telegraaf dinsdag.

Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: dinsdag 28 mei 2013

Fin de Siècle

De kruistocht tegen het steeds “uitbundiger” monetaire beleid (rode draad van mijn columns) lijkt even zinloos als die tegen de steeds “uitbundiger” CO2 uitstoot. Sterker, de stortvloed aan goedkoop geld tegen de aanstormende crisis “blijkt te werken”. In de V.S. en in Europa zitten we qua economische groei weliswaar net boven of onder de waterlijn maar in Japan gaat het nu “beter”, dus beslist geen aanleiding niet op de ingeslagen weg door te blijven gaan.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 28 mei 2013

Importprijzen Duitsland dalen

De Duitse importprijzen zijn in april met 1,4 procent gedaald op maandbasis. Dat maakte het Duitse federale bureau voor de statistiek bekend.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 28 mei 2013

IBM gaat 700-tal banen schrappen in Frankrijk dit jaar

De Amerikaanse informaticareus IBM gaat in Frankrijk dit jaar bijna 700 banen schrappen van de 9.700 bij onze zuiderburen. Volgens de vakbonden is er geen enkele economische rechtvaardiging voor een herstructurering. IBM had in april al de besparingsplannen voor Frankrijk aangekondigd. De Belgische socialistische bediendebond BBTK liet toen weten dat de besparingsplannen geen gevolgen hebben in België.