Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 31311 tot 31315
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 15 mei 2013

Welk aandeel doet de volgende Tesla-squeeze?

Tesla Motors was een van de aandelen met de meeste short-posities op de markt. Door de sterker dan verwachte resultaten heeft er een ware short squeeze plaatsgevonden waardoor het aandeel ondertussen steeg met bijna 100 % op een week tijd.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 15 mei 2013

Topman Rosbank opgepakt op verdenking van corruptie

De topman van de Russische Rosbank, een dochter van het Franse Société Générale, is opgepakt op verdenking van corruptie. Vladimir Goloebkov wordt ervan verdacht voor 1,5 miljoen dollar (1,1 miljoen euro) smeergeld aan een klant te hebben gevraagd, in ruil voor gunstigere kredietvoorwaarden. Dat meldde het Russische ministerie van Binnenlandse Zaken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 15 mei 2013

“Crisis in Japan groter dan Amerikaanse subprime”

U.S. hedge fund manager Kyle Bass van Hayman Capital, waarschuwt de investeerders dat de situatie in Japan niet te vertrouwen valt. Abenomics, de maatregelen getroffen door de regering van Shinzo Abe, zullen het land financieel in een diepe krater doen belanden.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 15 mei 2013

Griekse luchtverkeersleiders staken uit solidariteit met leraren

Het Griekse luchtverkeer zal morgen hinder ondervinden van een vier uur durende staking door de luchtverkeersleiders. Die beslisten om actie te voeren uit solidariteit met de stakende Griekse leerkrachten, die door de regering gedwongen werden om opnieuw aan de slag te gaan.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 15 mei 2013

Soros: Eurobonds of Duitse exit

Georges Soros gelooft dat er eindelijk eens iemand moet rechtstaan om zich tegen de Duitse suprematie te keren en zo de euro te redden. In de huidige vorm is de euro niet leefbaar. Er moeten Eurobonds komen om de schulden te verenigen of Duitsland moet zich terugtrekken uit het Europese project zodat de andere landen aan een oplossing kunnen werken.

Soros zijn mening wordt in Duitsland al opgedragen door Alternative für Deutschland (AfD), de anti-euro partij die steeds meer stemmen wint. AfD en Soros zijn niet tegen de euro of Europa, ze willen alleen een mechanisme dat werkt, dat de fouten uit het verleden herstelt. Er moet een fiscale unie komen in combinatie met een monetaire unie.