Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 31321 tot 31325
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 8 mei 2013

De strategie van China: Goud kopen

De Chinese import van goud uit Hong Kong is in maart 2013 meer dan verdubbeld. De hoeveelheid goud dat werd ingevoerd steeg naar een all time high. De vraag naar fysiek goud in China, de één na grootste goudimporteur te wereld, fors gestegen door de recentelijk prijsdaling van het gele edelmetaal.

China importeerde in maart 223.519 kilo goud (=223, 5 ton), sloopgoud inbegrepen. Een maand eerder was dit dit nog maar 97.1 ton, aldus de gegevens van de regering van Hong Kong. Grafiek hieronder via Zero Hedge, klik op afbeelding voor grotere weergave.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 8 mei 2013

Kort nieuws van de dag (Waar is de spaarder nog veilig?)

Het zijn opnieuw de spaarders die aan het kortste eind trekken. De rente op een spaarrekening was al vrij laag, maar zal door de renteverlaging van de ECB nog iets verder kunnen zakken. Na correctie voor inflatie wordt de spaarder ieder jaar een beetje armer. (

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 8 mei 2013

De 40 meest ondergewaardeerde aandelen volgens Goldman Sachs

David Kostin van Goldman Sachs ziet weinig tot geen opwaarts potentieel voor de aandelen uit de S&P 500 dit jaar. Maar dat neemt niet weg dat er nog voldoende aandelen te vinden zijn die zullen stijgen. David Kostin stelde een lijst samen met 40 bedrijven die volgens hem dit jaar nog 23 % tot 57 % kunnen stijgen. De meeste bedrijven komen uit de olie- en gasindustrie aldus

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 8 mei 2013

Hollande is er in Frankrijk een potje van aan het bakken

Francois Hollande breekt als president van Frankrijk alle mogelijke records, maar dan niet in positieve zin. Hij zit amper 1 jaar in zijn presidentskantoor en geen enkele president heeft zich ooit zo onpopulair gemaakt. Hij wordt door steeds meer Fransen bijna letterlijk uitgespuwd.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 8 mei 2013

Bijna miljard te veel uitgegeven aan zorg

De zorg heeft de Nederlandse overheid vorig jaar 900 miljoen euro meer gekost dan begroot. De afgelopen jaren vallen de zorguitgaven steeds te hoog uit. Zo werd in 2011 het zorgbudget met ruim twee miljard euro overschreden.