Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 31321 tot 31325
Bron: hetkanwel.net
Geplaatst: donderdag 16 mei 2013

Forse groei in elektrisch rijden houdt aan

De introductie van “plugin hybrides” en elektrische auto’s met een “range-extender” begin vorig jaar heeft gezorgd voor een flinke groei in het aantal elektrische auto’s dat rondrijdt in Nederland. Op de grafiek hier bij dit artikel is goed te zien dat sinds februari 2012 het aantal elektrische auto’s veel sneller toeneemt dan daarvoor. Deze groei is bijna volledig te danken aan elektrische auto’s die ook een benzine-motor hebben voor de langere afstanden. In de grafiek zijn deze auto’s aangegeven met lichtblauw. Het aantal volledig elektrische auto’s (oranje in de grafiek) neemt maar langzaam toe.

Bron: koopwoningen.nl
Geplaatst: donderdag 16 mei 2013

Huis verkopen? Vraagprijs drastisch verlagen!

Vraagprijs van koopwoning daalt gemiddeld met 12% in 2012

Hoe langer je woning te koop staat, hoe verder de vraagprijs zal moeten zakken om kopers aan de deur te krijgen. Gemiddeld daalden de vraagprijzen in 2012 met 12% tot 88% van de oorspronkelijke vraagprijs. Ter vergelijking: zes jaar geleden verlaagden huiseigenaren de vraagprijs nog maar met 5% tot 95% van de beoogde koopsom.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 16 mei 2013

Flink minder woningen verkocht in april

In april zijn flink minder woningen verkocht dan een jaar geleden. In totaal ging het om 6554 woningen, een daling met 20,4 procent ten opzichte van april 2012. 

Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde gegevens van het Kadaster.

Bron: beursduivel.be
Geplaatst: donderdag 16 mei 2013

Beleggers massaal short op grondstoffen

Naast trackers short op goud, zagen ook andere ETF Securities short, de afgelopen tijd grote hoeveelheden geld instromen. Zoals bijvoorbeeld de ETFS Daily Short Copper, waar alleen in al de afgelopen week 37 miljoen dollar instroomde. De ETFS Daily short Silver zag de hoogste instroom sinds maart 2012.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 16 mei 2013

Albert Spits over de economische crisis

Wij worden in de mainstream media regelmatig getrakteerd op analyses van de economische crisis. Deze worden vaak geboden vanuit een (neo) Keynesiaans perspectief, door overheids gesubsidieerde economen. Oplossingen worden gezocht in een alsmaar groeiende overheid: schulden worden ‘opgelost’ met nog meer schulden, toezichthouders krijgen nog meer macht, wij krijgen te maken met nog meer belastingen en steeds meer bevoegheden worden overgeheveld naar ‘Brussel’. Keer op keer blijkt dat problemen niet worden aangepakt maar slechts vooruit worden geschoven.