Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 31326 tot 31330
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 16 mei 2013

Overheidstekort in de Verenigde Staten daalt snel

Sinds de recessie officieel eindigde vier jaar geleden, leed de Amerikaanse overheid jaarlijks een tekort van $ 1 biljoen of meer. Maar dit tekort daalt, en het daalt snel. Voor dit fiscaal jaar, dat eindigt op 30 september, verwacht men een tekort van $ 642 miljard. Dit is $ 200 miljard lager dan de schattingen van 3 maanden geleden en nog maar 4 % van het bbp, aldus

Enkele jaren geleden piekte het overheidstekort nog op 10 % van het bbp. Voor volgend jaar wordt nu een tekort van 2,1 % voorspeld. Dit is volgens economen een houdbaar tekort op de lange termijn. Deze economen waarschuwen wel dat het tekort niet te snel mag dalen. Dit kan een negatief effect hebben op de tewerkstelling en de economische heropleving in de kiem smoren.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 16 mei 2013

Desinformatie: Met deze onzin worden we elke dag geconfronteerd

Dagelijks worden wij op een portie onzin geconfronteerd, waar de honden geen brood van lusten. Cijfers worden over je uitgestrooid alsof het snoepgoed in Sinterklaastijd is. En iedere zichzelf respecterende analist geeft daarbij in zijn analyse ter verheldering van zijn standpunt vaak ook nog eens de prachtigste grafieken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 16 mei 2013

Hoeveel junior miners gaan dit overleven?

De goudprijs heeft het moeilijk, de goudmijnaandelen hebben het heel moeilijk, maar de junior goudmijnaandelen hebben het ontzettend moeilijk, en daar zijn verschillende redenen voor. De sector ziet zwarte sneeuw in plaats van gouden dollars. En er lijkt op het eerste gezicht niet veel beterschap in te zitten, zo staat op

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 16 mei 2013

Zorgkosten opnieuw gestegen

92,7 miljard euro is er afgelopen jaar uitgegeven aan gezondheids- en welzijnszorg. Dat is 3,7 procent meer dan het jaar ervoor.

Per hoofd van de bevolking komen de kosten neer op 5.535 euro per persoon in 2012. Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde voorlopige cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 16 mei 2013

Dit gaat slecht aflopen

Ik wil je twee zaken meegeven ter overweging. Want beleggers denken weer dat de bomen tot in de hemel gaan groeien.

De eerste grafiek die ik wil dat je bekijkt, is deze: