Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 31326 tot 31330
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 8 mei 2013

Fors meer werklozen in Cyprus

Het aantal werklozen in Cyprus is in april met bijna 28 procent gestegen in vergelijking met een jaar eerder. Dat maakte het Cypriotische bureau voor de statistiek woensdag bekend.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 8 mei 2013

Overheid geeft 67 miljoen euro per dag te veel uit

Rijk, gemeenten, provincies en waterschappen gaven het afgelopen jaar samen 67 miljoen euro per dag te veel uit. Dat schrijft minister Jeroen Dijsselbloem van financiën in zijn financieel jaarverslag.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 8 mei 2013

'ECB wil banken helpen in kredietverlening aan MKB'

Jorg Asmussen van de ECB heeft tegenover Die Welt gezegd dat er binnen de centrale bank gesproken wordt over het opkopen van zogeheten 'asset-backed securities'. Als banken slechte leningen over kunnen hevelen naar de balans van de centrale bank kunnen ze meer kredieten verstrekken aan het MKB.

Bron: nugeld.nl
Geplaatst: woensdag 8 mei 2013

'Uurloon jongeren daalt door crisis'

Dat blijkt uit onderzoek onder 1700 jongeren van vacaturesite Bijbanen.nl. Tussen 2008 en 2010 steeg het bruto uurloon van jongeren nog van 6,59 naar 7,63 euro. In 2012 stegen de salarissen minder hard dan de inflatie tot 7,91 euro.

Bron: duurzaambedrijfsleven.nl
Geplaatst: woensdag 8 mei 2013

‘Toekomstscenario voor grondstoffen ontbreekt bij bedrijven’

De risico’s van tekort aan olie, water en hout komen bij bedrijven steeds hoger op de agenda te staan. Veel bedrijven hebben echter nog geen passend toekomstscenario.

Consultancybureau Ernst & Young en duurzaamheidsplatform GreenBiz onderzochten in 2012 de groeiende trends in duurzaam ondernemen. Daaruit blijkt dat bestuurders duurzame risico’s – zoals een tekort aan olie, water en hout – steeds hoger op de agenda zetten. Dit bleek eerder ook al uit een onderzoek van adviesbureau PwC onder bijna 800 CEO’s wereldwijd. De kosten van energie en grondstoffen werd door 53 procent van hen als grootste bedreiging voor de bedrijfsvoering gezien.