Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 31331 tot 31335
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 15 mei 2013

Israël verlaagt onverwacht de rente, shekel krijgt pandoering

Steeds meer landen komen in de arena waar de currency wars uitgevochten worden. De volgende in het rijtje is Israël, waar de centrale bank bij het begin van deze week als een donderslag bij heldere hemel de % verlaagde. De maatregel kwam inderdaad onverwacht.

Bron: iex.nl
Geplaatst: woensdag 15 mei 2013

Goud onder 1400

Bam, daar sneuvelde de 1400 dollar-grens. Goud is niet te stuiten. Neerwaarts wel te verstaan. 

Dow, door de 15.000, Nikkei door de 15.000, goud door de 1400. Welke hoort niet in dit rijtje thuis...

Bron: dagelijksestandaard.nl
Geplaatst: woensdag 15 mei 2013

Ook de geldkraan gaat naar Brussel

Eergisteren schreef ik al iets over de monetaire rol van de ECB (Europese Centrale Bank). Daaruit bleek dat de ECB een hele belangrijke rol speelt bij het in stand houden van de eurocrisis. En die rol wordt binnenkort nóg belangrijker, want de bank krijgt ook de verantwoordelijkheid over het toezicht op de Europese bankensector. Zij zal straks toezicht houden op de beoogde Banken Unie, die er volgens Dijsselbloem zo snel mogelijk moet komen. In mijn column van vandaag daarom iets meer over rol, werkwijze en takenpakket van de ECB en waarom die Banken Unie een onzalig plan is.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 15 mei 2013

Welk aandeel doet de volgende Tesla-squeeze?

Tesla Motors was een van de aandelen met de meeste short-posities op de markt. Door de sterker dan verwachte resultaten heeft er een ware short squeeze plaatsgevonden waardoor het aandeel ondertussen steeg met bijna 100 % op een week tijd.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 15 mei 2013

Topman Rosbank opgepakt op verdenking van corruptie

De topman van de Russische Rosbank, een dochter van het Franse Société Générale, is opgepakt op verdenking van corruptie. Vladimir Goloebkov wordt ervan verdacht voor 1,5 miljoen dollar (1,1 miljoen euro) smeergeld aan een klant te hebben gevraagd, in ruil voor gunstigere kredietvoorwaarden. Dat meldde het Russische ministerie van Binnenlandse Zaken.