Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 31361 tot 31365
Bron: ftm.nl
Geplaatst: woensdag 8 mei 2013

Omega Diamonds koopt strafvervolging af voor 160.000.000 euro

Het Belgische diamantbedrijf Omega Diamonds wordt verdacht van belastingontduiking à 2 miljard euro. Maar de diamantair koopt nu strafvervolging af voor 160 miljoen euro.

De beerput in de Antwerpse diamantwereld wordt niet gereinigd, want het Belgische dagblad De Standaard weet te melden dat Omega Diamonds een schikking heeft getroffen met de Belgische variant van de Fiod, de Bijzondere Belastinginspectie (BBI). Het zou gaan om een bedrag van 160 miljoen euro, de grootste schikking ooit in de Belgische geschiedenis. Daarvan gaat 150 miljoen naar de fiscus en 10 miljoen naar het parket.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 8 mei 2013

73 miljoen jongeren zonder job, geen verbetering in zicht

Dit jaar zouden er wereldwijd 73,4 miljoen jongeren geen werk hebben. Dat is 12,6 procent van de totale bevolking jonger dan 25 jaar. Dat berekende de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO). Bovendien is er geen verbetering in zicht, zelfs niet op langere termijn. De ILO verwacht dat de werkloosheidsgraad nog verder zal toenemen tot 12,8 procent tegen 2018.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: woensdag 8 mei 2013

Amerikaanse derivatenwaakhond overweegt reguleren Bitcoin

Dat zegt een van de bestuurders van de Commodity Futures Trading Commission tegen Reuters. De commissie zou zich ook over Bitcoins kunnen buigen, omdat deze voornamelijk gebruikt worden om mee te speculeren.

"We kunnen het reguleren als we dat willen. Dat is duidelijk", aldus Bart Chilton van de toezichthouder. "Er is hier potentieel een federale rol weggelegd, en we moeten ervoor zorgen dat alles wat verhandeld wordt goed wordt gereguleerd."

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 8 mei 2013

‘High-Frequency Trading is levensgevaarlijk’

Charlie Munger is vooral bekend als de rechterhand van Warren Buffett. De man is ook al op jaren en zal dus niet de opvolger zijn waar Buffett voorlopig zo geheimzinnig over blijft doen. Maar Munger staat er om bekend om evenals zijn grote baas ongezouten zijn mening te zeggen.

High-Frequency Trading is levensgevaarlijk, de bankiers zijn wild geworden en ze zijn voor geen centimeter te vertrouwen. Dergelijke woorden zeggen klaar en duidelijk waar hem om gaat. In de jacht op (nog) meer winst zijn de bankiers tot alles en nog wat in staat.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 8 mei 2013

Overheden gaven 24 miljard teveel uit

De overheid had een tekort van 24 miljard euro, oftewel 4,1 procent van het bruto binnenlands product. Dat blijkt woensdag uit Financieel Jaarverslag van het rijk over 2012.

Eerder berekende ook het CPB dit percentage. Het tekort overschrijdt de EU-norm. Nederland kreeg vorige week van Brussel een jaar uitstel om aan de begrotingsregels te voldoen.