EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 31371 tot 31375
Geplaatst op: dinsdag 11 juni 2013

Over goud en economische vrijheid (deel 1)

Étatisme is een vorm van een sociale staat, waarbij de economie gepland en gecontroleerd wordt door de staat en waarin de staat het voor het zeggen heeft over alle industrieën en natuurlijke hulpbronnen. 

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: dinsdag 11 juni 2013

Draghi: euroland kan failliet

Die zal de obligaties van een land niet enkel en alleen opkopen om het maar solvabel te houden. Dat zei ECB-voorzitter Mario Draghi in interview met het Duitse programma Heute-journal, aldus Dow Jones.

Die zal de obligaties van een land niet enkel en alleen opkopen om het maar solvabel te houden. Dat zei ECB-voorzitter Mario Draghi in interview met het Duitse programma Heute-journal, aldus Dow Jones.

Het is voor het eerst dat Draghi zo expliciet de optie van een failliet euroland benoemd.

Lees verder op fd.nl
Geplaatst op: dinsdag 11 juni 2013

'Duits Hof kan euro verzwakken'

Dinsdag begint de tweedaagse zitting van het Duitse hof over de vraag of het opkoopprogramma in strijd is met de Duitse grondwet. Door het mandaat van de ECB om staatsobligaties van noodlijdende Europese landen op te kopen, zou het parlement in Berlijn geen controle meer hebben op de risico's van dergelijke grootscheepse reddingsoperaties, zo zeggen de aanklagers.

Lees verder op nuzakelijk.nl
Geplaatst op: dinsdag 11 juni 2013

Vooruitzichten tewerkstelling in diepste dal sinds 2010

De tewerkstellingsvooruitzichten in ons land zijn momenteel het meest negatief sinds begin 2010, zo blijkt uit de Manpower-barometer op basis van een rondvraag bij 752 Belgische werkgevers. Amper 4 procent van de ondervraagden is van plan om de volgende maanden personeel aan te werven, en nog meer (7 procent) plannen afdankingen. Ook de Nationale Bank luidde vrijdag al de alarmbel over de arbeidsmarkt in ons land.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: maandag 10 juni 2013

Hedge Funds zitten evenveel in aandelen als vlak voor de crash van 2008

BofA Merrill Lynch analisten Stephen Suttmeier, Jue Xiong en MacNeil Curry bestudeerden de kwartaalaangiften van de Amerikaanse hedge funds van het eerste kwartaal 2013. Ze kwamen tot de conclusie dat de hedge funds weer massaal inzetten op aandelen. De vorige keer dat de HF zo diep in aandelen zaten, was vlak voor de crash in 2008, aldus BusinessInsider...

Lees verder op Beurs.com

Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs