Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 31376 tot 31380
Bron: zerohedge.com
Geplaatst: woensdag 8 mei 2013

Generatie W(erkloos): wereldwijd kwart van de jongeren zonder werk of studie

We recently discussed the 'dead-weight' problem of youth unemployment in developed economies. The Economist estimates that the world's population of NEETs (not in employment, education, or training) is a stunning 290 million - or around one-quarter of the world's youth.

Sadly, many of the 'employed' young have only informal and intermittent jobs. In rich countries more than a third, on average, are on temporary contracts which make it hard to gain skills. Young people have long had a raw deal in the labour market.

Bron: gewoon-nieuws.nl
Geplaatst: dinsdag 7 mei 2013

De Babylonische spraakverwarring

Het is al vele malen verzucht. Waarom komen de Nederlanders niet in opstand? Waarom zijn er geen of nauwelijks protesten? In zijn artikel in de Telegraaf van 3 mei maakt Alex Sassen van Elsloo zich boos. Hij schrijft dat de ontwikkelingen in Europa  een enorme negatieve impact hebben op al onze levens en die van toekomstige generaties. Toch houden mensen zich liever bezig met zo iets als een stompzinnig Koningslied en zien ze blijkbaar niet in dat de EU en haar Trojaanse paard, de euro, de boel om zeep gaan helpen.

Wie werk heeft wordt aangeraden om vooral te blijven zitten waar hij zit. Qua koopwoning gebeurt eigenlijk het zelfde. Niet kopen want huren blijkt op termijn goedkoper en meer flexibel te zijn. Ook niet verhuizen, zeker niet als je hypotheek onder water staat. Wat de gewone dagelijkse benodigdheden betreft letten we op de kleintjes. Als we iets voor ons plezier kopen dan natuurlijk wel via een webshop, na op een vergelijkingssite alle aanbiedingen te hebben bekeken. Verder geldt dat je je zelf wel op zijn tijd moet verwennen. Dus lekker even op vakantie met Easyjet of een soortgelijke maatschappij.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 7 mei 2013

Investeerders hebben grenzeloos vertrouwen in de ECB

Het kan deze dagen allemaal snel gaan. Nog niet zo heel lang geleden werd moord en brand geschreeuwd dat de obligatierentes in een aantal Europese landen door het dak vlogen. De brandweerbrigade van de troika werd gevraagd om stand-by te zijn.

Die brandweerbrigade is al lang bezig om andere brandhaarden te blussen en huldigt daarbij het principe dat zachte heelmeesters stinkende wonden maken. Landen als Cyprus worden met het mes op de keel gedwongen om draconische maatregelen als bankendeposito’s te slikken.

Bron: fondsnieuws.nl
Geplaatst: dinsdag 7 mei 2013

Instroom ETPs op schema nieuw record

De toevloed van beleggersgeld richting trackers blijft op schema om het record uit 2012 te verbreken, ondanks de grote uitstroom in goud ETPs de afgelopen maand.

Year-to-date is er nu 79,9 miljard dollar naar trackers wereldwijd gestroomd, vergeleken met 66,3 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

Bron:
Geplaatst: dinsdag 7 mei 2013

Chinezen kochten 320 ton goud in Q1 2013

Vorige bericht Chinezen kochten in eerste kwartaal 320 ton goud

De totale Chinese vraag naar goud kwam in het eerste kwartaal van 2013 uit op 320,54 ton, zo becijferde de China Gold Association. Dat is een toename van 26% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Bullionstreet schrijft dat niet alleen de vraag naar goudbaren en gouden munten groot was, maar dan ook de vraag naar juwelen in China weer aan het toenemen is.