Nieuws / Artikelen met het woord

58166 artikelen gevonden. Artikel 31376 tot 31380
Bron: express.be
Geplaatst: maandag 27 mei 2013

De clandestiene onteigening van de kleine spaarder: 100 miljard euro per jaar

Spaarders over de hele wereld verliezen elk jaar opnieuw meer dan 100 miljoen euro omdat de rente op hun spaargeld lager ligt dan de inflatie. Een fenomeen dat ‘negatieve reële rente’ heet en neerkomt op de clandestiene onteigening van spaarders. Volgens een studie van de Wereldbank treft de negatieve reële rente spaarders in 23 landen. De Dekabank en het Duits Instituut voor de Econiomie berekenen de omvang van het  fenomeen op meer dan 100 miljard euro per jaar.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 27 mei 2013

Medewerkers Amazon Duitsland staken weer

Medewerkers van onlinewinkel Amazon in Duitsland hebben voor de tweede keer deze maand het werk neergelegd. Zij willen met de staking een hoger loon afdwingen, zo meldde vakbond Verdi.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 27 mei 2013

Economische crisis heeft vreemde gevolgen voor dagelijks leven...

De economische crisis heeft een aantal opmerkelijke en onverwachte gevolgen voor het dagelijkse leven van de Europese consument. Door moeilijke economische omstandigheden probeert immers nagenoeg iedereen te besparen op zijn uitgaven of onkosten. Sommigen gaan daarbij heel origineel tewerk. In een aantal gevallen blijken de genomen maatregelen echter gevolgen te hebben gehad die men vooraf duidelijk niet had ingecalculeerd. 

-In Frankrijk blijkt de economische crisis ook de pizza's te hebben doen inkrimpen. Uit een onderzoek van consulent CHD Expert bleek dat de Franse pizza's vorig jaar gemiddeld een diameter hadden van 31,3 centimeter. Daardoor kregen de consumenten bij hun aankoop tegenover het jaar voordien 4,3 procent minder pizza. In de restaurants bleek tegelijkertijd de gemiddelde prijs van een pizza van 9,70 euro tot 10,40 euro gestegen te zijn. De gemiddelde rekening in de pizzeria daalde echter met 3 procent tot 12,90 euro.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 27 mei 2013

Deze bloeiende sector moet nog exploderen

Sociale netwerksite houden honderden miljoenen mensen dagelijks in de ban. Sociale netwerken zijn dan ook de plaatsten bij uitstek om advertentie los te laten. Met deze advertenties kan je veel persoonlijkere producten aanbieden. De advertentiemarkt bij sociale media moet echter nog opstaan als een volwaardig advertentienetwerk. Dit biedt als belegger mooie kansen voor de toekomst.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 27 mei 2013

Energieprijzen EU flink gestegen

Huishoudens in de Europese Unie moesten vorig jaar flink meer betalen voor gas en elektriciteit dan in 2011. Dat blijkt uit cijfers dieEurostat, het Europees bureau voor de statistiek, maandag naar buiten heeft gebracht.