Nieuws / Artikelen met het woord

57325 artikelen gevonden. Artikel 31401 tot 31405
Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: woensdag 8 mei 2013

Amerikaanse derivatenwaakhond overweegt reguleren Bitcoin

Dat zegt een van de bestuurders van de Commodity Futures Trading Commission tegen Reuters. De commissie zou zich ook over Bitcoins kunnen buigen, omdat deze voornamelijk gebruikt worden om mee te speculeren.

"We kunnen het reguleren als we dat willen. Dat is duidelijk", aldus Bart Chilton van de toezichthouder. "Er is hier potentieel een federale rol weggelegd, en we moeten ervoor zorgen dat alles wat verhandeld wordt goed wordt gereguleerd."

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 8 mei 2013

‘High-Frequency Trading is levensgevaarlijk’

Charlie Munger is vooral bekend als de rechterhand van Warren Buffett. De man is ook al op jaren en zal dus niet de opvolger zijn waar Buffett voorlopig zo geheimzinnig over blijft doen. Maar Munger staat er om bekend om evenals zijn grote baas ongezouten zijn mening te zeggen.

High-Frequency Trading is levensgevaarlijk, de bankiers zijn wild geworden en ze zijn voor geen centimeter te vertrouwen. Dergelijke woorden zeggen klaar en duidelijk waar hem om gaat. In de jacht op (nog) meer winst zijn de bankiers tot alles en nog wat in staat.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 8 mei 2013

Overheden gaven 24 miljard teveel uit

De overheid had een tekort van 24 miljard euro, oftewel 4,1 procent van het bruto binnenlands product. Dat blijkt woensdag uit Financieel Jaarverslag van het rijk over 2012.

Eerder berekende ook het CPB dit percentage. Het tekort overschrijdt de EU-norm. Nederland kreeg vorige week van Brussel een jaar uitstel om aan de begrotingsregels te voldoen. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 8 mei 2013

10 redenen waarom Europa het beste continent ter wereld blijft

Je zou het amper geloven dat Europa nog enige rol van betekenis speelt. De eurocrisis komt en gaat in de media, maar ondertussen glijdt het oude continent verder af richting de afgrond. Economische cijfers verslechteren, werkloosheid neemt toe, armoede neemt toe,... Toch vond Express.be nog 10 redenen om aan te nemen dat Europa nog steeds het beste continent ter wereld is.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 8 mei 2013

Column Kees de Kort | Mooie Chinese cijfers? Ongeloofwaardig

"Het cijfer past op geen enkele manier in een hele serie andere cijfers die uit China beschikbaar zijn gekomen de afgelopen tijd", vervolgt De Kort. "En er zijn nog wat kleine details: de export naar Europa kromp een beetje. Dat begrijpen we: Europa gaat niet goed. En de export naar Hongkong steeg met 57 procent Onwaarschijnlijk, maar tegelijkertijd zeiden de mensen in Hongkong 'misschien dat de Chinezen wel heel erg veel naar ons exporteren, maar wij importeren weinig uit China."Hij concludeert: "Dit geeft alleen maar aan dat de cijfers uit China niet kloppen met elkaar. Of deze cijfers zijn juist - maar dan zijn een heleboel anders cijfers veel te laag - of die andere cijfers zijn juist en deze cijfers zijn veel te hoog."