Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 31406 tot 31410
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 15 mei 2013

Euro nog steeds populair onder Europese bevolking

De euro geniet nog steeds de voorkeur van Europese burgers. De populariteit van het 'Europese project' is al jaren tanende, maar de munt wil men liever houden. In de zwakkere PIIGS-landen is de steun voor de gemeenschappelijke munt minstens zo hoog als in andere landen die behoren tot de muntunie. Meer interessante inzichten over de Europese bevolking lees je in dit artikel op Marketupdate.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 14 mei 2013

Eisen over begrotingstekort stellen niets voor

Streng en rechtvaardig zou je de eisen kunnen noemen welke gesteld werden voor de toetreding tot de EU, alsmede de criteria waaraan eurolanden zouden moeten voldoen. Nu blijkt echter dat al deze eisen slechts een mooie verpakking zijn geweest. Zelfs één van de braafste jongetjes van de klas, ons Nederland, kan simpelweg niet aan de 3% norm voldoen als het gaat om de begrotingstekorten. En wat dacht u van Spanje? Het tekort is inmiddels opgelopen naar 6,6%, maar opeens is het geen probleem, we schuiven het gewoon een jaartje door, want volgend jaar wordt het allemaal vast beter…

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 14 mei 2013

Koers Argentijnse peso op zwarte markt twee keer zo hoog als ‘officiële’ wisselkoers

u al eerder weten dat in Argentinië de grootste valutacrisis sinds 2001 gaande is en dat de inflatie in razend tempo stijgt. Volgens economen is de inflatie inmiddels opgelopen naar 26% op jaarbasis.

Bron: presseurop.eu
Geplaatst: dinsdag 14 mei 2013

Bankencrisis: ECB wil snel een laatste schoonmaak

“De eurocrisis is voorbij, nu die van de banken nog”; kopt *NRC Handelsblad op zijn voorpagina. Afgelopen zaterdag kondigde de voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB), Mario Draghi, aan dat “de ECB manieren onderzoekt om hypotheken van Europese banken te kopen”. Deze aankondiging bevestigt volgens de krant dat er in Brussel en Frankfurt steeds meer vanuit wordt gegaan dat “de ergste fase van de eurocrisis voorbij is”.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 14 mei 2013

Begrotingstekort VS kleiner dan verwacht

Het Amerikaanse begrotingstekort zal dit jaar veel lager uitkomen dan eerder gedacht. Dat maakte de begrotingscommissie van het Congres dinsdag bekend. Het tekort zal waarschijnlijk uitkomen op 642 miljard dollar, het laagste bedrag in 5 jaar.