Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 31416 tot 31420
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 20 mei 2013

Dit is hoe de markten werken

Een depressie ontstaat als de omloopsnelheid van het geld instort. Hoe groter het optimisme over een betere toekomst, hoe minder er wordt gespaard en des te meer geld er wordt uitgegeven. Dat verhoogt de omloopsnelheid van geld. Als het vertrouwen afneemt, wordt het pessimisme over de toekomst groter en wordt er meer gespaard, dus minder geld uitgegeven. Hierdoor neemt de omloopsnelheid van geld af. Deze cyclus herhaalt zich elke keer weer. Diverse centrale bankiers hebben al laten optekenen dat de beurs niets anders is dan ‘golven van optimisme afgewisseld met golven van pessimisme’.

Bron: wijwordenwakker.org
Geplaatst: zondag 19 mei 2013

Nederland de volgende crisiskandidaat

Schep een Wereldcrisis om een Wereldregering aan te stellen

Het volgende is een stukje uit een nog te publiceren boek van Andrew Gavin Marshall over 'Global Government', Global Research Publishers, Montreal. Voor meer van deze auteur over de economische crisis en het wereldbestuur, kijk naar het onlangs uitgebrachte boek van Global Research: "The Global Economic Crisis: The Great Depression of the XXI Century," Michel Chossudovsky en Andrew Gavin Marshall (Redacteurs), waarin de auteur drie hoofdstukken bijdroeg aan de geschiedenis van centrale banken, de opkomst van een wereldvaluta en centrale Wereldbank, en de politieke economie van de wereldregering.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 19 mei 2013

'Tikkende tijdbom van 500 miljard onder de eurozone'

Dat er nog steeds massa’s dubieuze leningen in de boeken van Europese banken staan is onderhand zo’n probleem geworden dat de Europese Centrale bank plannen heeft om ‘deze stortplaats’ op zijn eigen balans te zetten omdat deze NPL’s (non-performing loans) de banken verhinderen vers geld uit te lenen en zo het monetaire beleid van de ECB op de helling zetten. NPL’s zijn leningen aan bedrijven of particulieren die hun betalingsverplichtingen inzake die lening niet (meer) nakomen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 19 mei 2013

Nieuwe woningen China steeds duurder

De prijzen van nieuwe koopwoningen in de steden van China blijven stijgen, ondanks de maatregelen van de Chinese overheid om oververhitting op de vastgoedmarkt te voorkomen. Dat blijkt uit cijfers die werden gepubliceerd door het Chinese bureau voor de statistiek.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 19 mei 2013

Dit is hoe de Europese economieën ervoor staan

Via Zero Hedge kunt u hieronder zien hoe de Europese economieën ervoor staan. De rode landen hebben te maken met een recessie. De blauw hebben maximaal 1% groei en de groene landen maximaal 2% groei.