Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 31421 tot 31425
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 14 mei 2013

RBS gaat meer mensen ontslaan

Royal Bank of Scotland (RBS) zal meer banen moeten schrappen en kantoren moeten sluiten om de herstructurering van de bank succesvol af te kunnen ronden. Dat zei voorzitter Philip Hampton dinsdag. ,,Wij hebben de komende jaren nog werk te doen om onze bank in de juiste vorm te krijgen om alle ambities waar te kunnen maken. Dit kan verdere gevolgen hebben voor onze werknemers'', aldus Hampton.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 14 mei 2013

Markten vieren feest alsof het 1995 was…

Bovenstaande titel is een duidelijke hint naar de song van Prince: we zullen partyen alsof het 1995 was. Mike Santoli van Yahoo! Finance verwijst naar de manier waarop de beurskoersen in de afgelopen weken zijn gestegen, de manier waarop geleek sterk op de bull market van het midden van de jaren 90.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 14 mei 2013

Waar zou de S&P 500 staan zonder QE?

De Federal Reserve heeft op zijn minst een substantiële bijdrage geleverd aan de koersstijging van Amerikaanse aandelen. Verschillende rondes van QE hebben de aandelenmarkt sinds begin 2009 de wind in de rug gegeven. Op de schaarse momenten waarop de centrale bank niet stimuleerde deed de S&P 500 het veel slechter.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 14 mei 2013

Beleggers lenen steeds meer om aandelen te kopen

Hoge beurskoersen en lage rentevoeten zorgen ervoor dat beleggers steeds meer geld lenen om aandelen (of goederen) mee te kopen. Door meer winst te maken dan de rente op de lening kunnen de beleggers hun vermogen laten aangroeien. Dit is een goede tactiek, totdat de markten stoppen met stijgen. De barometer staat momenteel 28 % hoger dan een jaar geleden en 36 % hoger dan bij de piek in 2000 aldus

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 14 mei 2013

Zieke man van Europa is... de EU

77% van de Fransen denkt dat de Europese eengemaakte markt de Franse economie heeft verzwakt. Dat blijkt uit een onderzoek van het Pew Research Centre dat vandaag in een aantal prominente kranten verschijnt. Nog amper 41% van de Fransen heeft een gunstige opinie over de EU; in 2012 waren er dat nog 60%. Zelfs eurosceptisch Verenigd Koninkrijk telt meer inwoners met een positieve opinie (43%) over de EU.