Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 31441 tot 31445
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 6 mei 2013

New York vervolgt twee banken voor vastgoedbeleid

De minister van Justitie van de Amerikaanse staat New York gaat twee banken, Bank of America en Wells Fargo, vervolgen omdat ze een nationale schikking rond hypotheken niet hebben nageleefd. Volgens de minister van Justitie pleegden ze maar liefst 339 inbreuken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 6 mei 2013

Van de monetaire Red Bull, verlos ons Heer

In de vroege middeleeuwen werden onze streken geteisterd door de Noormannen. Deze bloeddorstige Scandinaven voerden met hun snekken onze rivieren op en stalen alles wat niet te heet of te zwaar was. In de kerken werd in die tijd gebeden voor verlossing van de Noormannen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 6 mei 2013

Is er eigenlijk wel een tekort aan fysiek zilver?

Volgens Dick Seegers op Biflatie alvast niet. Hij bekijkt de situatie vooral uit de hoek van de zilveren munten. Volgens Dick Seegers hebben de Mints hooguit te kampen met een tekort aan voorraden omdat ze overrompeld zijn door de plotse opstoot van de vraag naar zilveren munten. Dit wil niet zeggen dat de wereld uitgeput is van fysiek zilver.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 6 mei 2013

Groenen ongerust over EU-voorstel dat zaadhandel indijkt

Tonio Borg, de Europese commissaris voor Volksgezondheid en Consumentenbeleid, heeft een reeks wetsvoorstellen gepresenteerd die de veiligheid van de voedselketen moeten verbeteren. Een gecontesteerde maatregel - de strengere reglementering van de handel in zaaizaad door particulieren - heeft het niet gehaald, maar toch waarschuwen de Europese groenen voor toenemende marktconcentratie en minder diversiteit.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 6 mei 2013

Loopt de goudbubbel leeg? Of toch niet…

De recente goudcrash zou het finaal schot zijn geweest in het leeglopen van de goudbubbel. Het grote probleem bij het leeglopen van de zogeheten goudbubbel is dat goud nog helemaal geen bubbel is geweest, waardoor het dus ook niet kan leeglopen.